Sport

Zártkapus lesz a Szeged 2011 Cegléd elleni meccse (FRISSÍTVE!)

Zártkapus lesz a Szeged 2011 Cegléd elleni meccse (FRISSÍTVE!)

2013. március 22., péntek
Zártkapus lesz a Szeged 2011 Cegléd elleni meccse (FRISSÍTVE!)

Mint a SZEGEDma.hu megtudta, a szombati Szeged 2011 - Cegléd NB II-es mérkőzés előzetes pályabejárása során nem találták biztonságosnak az algyői létesítményt.

Korábban megírtuk

, az elmúlt napok esőzése miatt a SZVSE-pálya játékra alkalmatlannak találtatott, ezért a találkozó helyszínét áttették az algyői komplexum műfüves pályájára. Mint a szegedi klub háza tájáról megtudtuk, ezzel kapcsolatban az előzetes pályabejárás során megállapították, hogy biztonsági szempontból e helyszín sem alkalmas az NB II-es találkozó megrendezésére, hiszen nem garantálható a hazai és a vendégdrukkerek elkülönítése, nincs elválasztó kerítés sem. Ennek megfelelően született döntés - a halasztás helyett - a mérkőzés zárt kapuk mögött történő lebonyolításáról. Ez a tény azonban elviekben nem veszélyezteti a találkozó online közvetítését, amely szombaton 13 órától kezdődik.

A klub honlapján az alábbi közlemény jelent meg:

"Jóllehet az MLSZ és a Cegléd is hozzájárulását adta, hogy a játékra alkalmatlan szegedi pályaviszonyok miatt Algyőn, műfüvön kerüljön sor a Szeged 2011 - Cegléd bajnoki mérkőzésre, a hatóság azonban nem adott engedélyt a nézők beengedésére. Noha előzetesen a klub vezetősége állásfoglalást kért a megrendezést illetően, ami nem volt elutasító, ám a péntek déli pályabejárás során a hatóság szakemberei jelezték, a fiatal algyői sporttelep nem felel meg a magasabb szintű, NB II-es bajnoki mérkőzés biztonsági előírásainak, ezért zárt kapuk mellett kell megtartani a találkozót szombaton, 13 órától. Felmerült a mérkőzés elhalasztásának gondolata is, ám mivel az elmúlt két fordulóban – a Vác és a Putnok ellen – is elmaradt a Szeged 2011 bajnoki fellépése, a klub vezetése a szakmai stábbal történt egyeztetés után a kilencven perc megrendezése mellett döntött. Mindezt a Szeged 2011 jelezte a szövetségnek, valamint a Cegléd vezetőinek is. A klub vezetése őszintén sajnálja, hogy hűséges szurkolói nélkül kell megrendezni a találkozót, hiszen már a drukkerek Algyőre történő utaztatásáról is gondoskodott, a hatósági határozat után azonban a szakmai érvek és az eredményesség iránti közös igény vált meghatározóvá a mérkőzés lejátszását illetően."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.