Labdarúgás: tíz emberrel is az Algyő nyerte a rangadót + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jobban kezdett az Algyő, vezetést is szerzett, de ha a Csongrád nem hibázza el a tizenegyest, és megtartja emberelőnyét, másképp is alakulhatott volna a felsőházi rangadó.

Az Algyő szinte felbillentette a pályát az első félidőben, Bíró kapusnak minden tudására szükség volt, hogy ne legyen gólzápor. A vezető találat után azonban furcsa mód nemcsak a hazaiak, hanem a Csongrád is “megnyugodott”, magukra találtak a Keller-legények, és elkezdtek focizni. A kiállítás és a tizenegyes lehetett volna egy sorsfordító momentum, de egy felesleges szabálytalanság ismét egalizálta a létszámot a pályán. Ennek ellenére a vendégek tovább rohamoztak a hajrában, még helyzetük is akadt, de élni nem tudtak vele, így az egyenlítés elmaradt: a listavezető hozta a három pontot.

A megyei I. osztály 19. fordulójában:

Algyő SK – Csongrád TSE 1-0 (1-0). Algyő, műfű, 150 néző. Vezette: Csamangó Tamás (Bánáthy János, Cseh Géza).
Algyő: Szűcs – Koza, Gábor, Gonda, Makai, Sebők, Balogh, Pataki (Farkas 87′), Gyimesi, Bogdán (Kiss 77′), Hadár. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Csongrád: Bíró – Budai, Török (Tóth 80′), Bálint, Koncz, Sándor (Deli 45′), Molnár (Szeles 59′), Lévai, Somodi (Sarusi 75′), Nagy, Bertók. Vezetőedző: Keller Mihály.
Gólszerző: Gyimesi (25′)
Sárga lap: Sebők (44′), Gábor (61′), Hadár (86′), illetve Koncz (79′)
Kiállítás: Gábor (67′), illetve Szeles (81′)

Takács Zoltán: “Gratulálok a csapatomnak, nagyszerűen harcoltak! AZ első félidőben helyzeteink alapján akár nagyobb előnyt is szerezhettünk volna, de a kiállítás után a küzdelem dominált a mérkőzésen, amiből ma kiválóan vizsgáztunk.

Keller Mihály: “Nem tudunk ráhangolódni a mérkőzésre, vesztett helyzet után kezdtünk csak el futballozni, épp ahogy az Ásotthalom ellen. Át kellene végre lendülnünk a kezdeti görcsösségen, ezen kell dolgozni a jövőben.

no images were found

no images were found

Online közvetítésünk:

90′ Vége a mérkőzésnek.

89′ Csere: Farkas jön fel, Pataki megy le az Algyőben. Továbbra is az Algyő térfelén a labda, a vendégek az egyenlítésre hajtanak, gólhelyzetig azonban nem sikerül eljutniuk.

86′ Lévai próbálkozott harminc méteres átlövéssel – nagy erejű lökete fél méterrel fölé szállt. Reklamálásért Hadár kapott sárgát. Nagy erőkkel rohamoz a Csongrád, értelemszerűen küzd az egyenlítésért.

81′ Újabb KIÁLLÍTÁS! A csereként beállt Szeles hátulról belerepült Patakiba, egyből pirosat kapott. Ismét egalizálták a játékosok számát a pályán.

80′ Csere a másik oldalon is: Török jött le, Tóth jött fel helyette.

79′ Koncz kapott sárgát.

77′ Csere a hazai oldalon: Bogdán jön le, Kiss mehet fel.

75′ Somodi lőtt fölé az ötösről egy keresztbe passzolt labdát, majd egy cserével le is hozták a középpályást. Helyére Sarusi állt be.

72′ Kiegyenlített a mérkőzés, a kiállítás nem törte meg az Algyő lendületét, ugyanakkor a Csongrád is nagy elánnal próbál támadni. Igen gyakoriak most a szabálytalanságok.

67′ TIZENEGYES, KIÁLLÍTÁS! Gábor a tizenhatoson belül rossz ütemben csúszott be Nagy Ádámnak, a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott, valamint a védőt is “jutalmazta” egy második sárgával, így ő mehetett is zuhanyozni. A büntetőt a csongrádi kapus, Bíró végezte el: a bal oldalra tartó lövését Szűcs algyői kapus kiütötte.

no images were found

66′ Lévai tüzelt húsz méterről, középről, Szűcs védett bravúrral. A kipattanót visszajátszották a csongrádiak, de középen már leshelyzet alakult ki.

61′ SÁRGA LAP Gábor kapott egy belépőért sárga lapot negyven méterre a kapujától. A megítélt szabadrúgást pedig Budai csúsztatta meg középen hat méterről a jobb kapufa mellé.

59′ Csere a vendégeknél: Szeles ment fel, Molnár jött le a pályáról.

55′ Gyimesi a jobb összekötő helyéről vitte kapura, egészen a tizenhatoson belülre. Megcélozta a hosszú sarkot, de lapos lövését védte Bíró.

51′ Továbbra is a hazaiak próbálnak akciókat szervezni, de egyelőre biztosan zár a Csongrád védelme.

46′ A Csongrád hozta játékba a labdát, indul a második etap! A félidőben cserélt a Csongrád, Sándor helyett Deli jött be.

SZÜNET

45′ Vége a félidőnek.

44′ Sebők kapott sárgát.

38′ A Csongrádból Molnár ment le jobb oldalon, hosszan és magasan ívelt át a hosszú oldalra, ahol Bertók érkezett, és fejelt a kapu fölé, hat méterről.

32′ Az Algyő továbbra is dolgoztatja a kék-fehérek védelmét. Legutóbb Hadár egy visszagurított labdát bombázott egy méterrel fölé, mintegy húsz méterről.

no images were found

25′ GÓÓÓL! Az előbbi esemény után megítélt szögletet követően Gyimesi lőtt 17 méterről kapura, a laszti előbb megpattant egy játékoson, majd a felső lécet súrolva ért hálót. 1-0

24′ Egy hosszabb ápolásra szorult Bíró kapus: egy kapu előtti kavarodás közben lőtték fejbe.

22′ Hadár középső bejátszásával Balogh tört kapura jobbról, de hét méterről a kivetődő kapusba lőtt.

20′ Hadár próbálkozott jobb oldalról, 16 méterről egy lövéssel, de az oldalhálóba bombázott.

18′ Enyhe fölényben játszik a hazai gárda: Bíró kapusnak kellett öklöznie egy beadásnál, míg a másik oldalon egy szöglet okozott kisebb zavart az algyői védelemben, végül Gáborék tisztáztak.

11′ Egy bal oldali, negyven méteres felívelést Hadár vett le a tizenegyes ponton, de a kapujából kilépő Bíró jól zárta a szöget – a csatár a kapusba lőtte a labdát.

5′ Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok: jobb oldalon Molnárnak volt egy hosszú kapura ívelése, ami a felső lécen csattant. A másik oldalon egy mélységi bejátszásra kellett Bírónak kivetődve védenie.

1′ Az Algyő kezdte a mérkőzést.

Az NB II-es Szeged-Cegléd mérkőzés után a megye élvonalában lévő Algyő és Csongrád csap össze. A hazaiak zöld felsőben és fehér alsóban, míg a vendégek piros-fehér csíkos szerelésben küzdenek majd.

15 órától Csamangó Tamás játékvezető sípjelére indul a találkozó és élő közvetítésünk is!

A találkozó elé:

A 42 pontos Algyő a tabella első, a 36 ponttal álló Csongrád pedig a negyedik helyéről várja a megye élvonalának szombati szuperrangadóját. Egyik együttes sincs csúcsformában tavasszal, ám könnyen lehet, hogy éppen erre a derbire kapják össze magukat! Az Algyő Csanádpalotán kapott ki 1-0-ra, majd megszenvedett a sikerért a Röszke (2-0) és a Bordány (2-1) ellen is. Ami a csongrádiakat illeti, ők 3-2-re verték a rajton az FK 1899 Szegedet, majd zsinórban két vereség következett: a SZVSE ellen 3-1-re maradtak alul, majd az algyői műfüvön az Ásotthalom diadalmaskodott ellenük 1-0-ra. Egy-egy rangadót tehát már mindkét legénység elbukott márciusban, így aztán egyértelmű: ezúttal csakis a győzelem lehet számukra a cél!

Takács Zoltán gárdáját emellett az is motiválja, hogy szeretne bosszút állni egyetlen őszi vereségéért. Az Algyő a 4. fordulóban 1-1-es félidőt követően (tíz emberrel) 2-1-re kapott ki Csongrádon, úgy, hogy Bertók Gábor találatára Hadár Attila még válaszolt, majd Bíró Mihály, a hazaiak pontrúgó hálóőre állította be a végeredményt. Ha már a két mesterlövész került szóba, Bertók – aki múlt héten vírusos megbetegedése miatt nem léphetett pályára – 23 góljával vezeti a megye góllövőlistáját, a legutóbb a Bordány ellen duplázó Hadár pedig a negyedik helyen tanyázik, eddig 16 alkalommal vette be az ellenfelek hálóját. Kérdés, melyikük lesz ezúttal a főszereplő. Élő közvetítésünkből ez is kiderül!

no images were found

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: ismét tapsolhattak a Volánnak a drukkerek + FOTÓK

Következő sztori

Labdarúgás: parázs meccsen értékes mórahalmi diadal