Közélet

Húszezer embernek segített a vöröskereszt

Húszezer embernek segített a vöröskereszt

2013. március 16., szombat
Húszezer embernek segített a vöröskereszt

Húszezer embernek segített az elmúlt napok rendkívüli időjárásával összefüggésben csütörtök óta a Magyar Vöröskereszt kétszáz önkéntese és ötven munkatársa.

A humanitárius szervezet az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Komárom-Esztergom és Veszprém megye több településén, valamint Budapesten is segítséget nyújtottak a bajbajutott autósoknak, kamionosoknak, buszokon veszteglőknek és az ideiglenes befogadó állomásokon rekedt embereknek. Emellett az Osztrák Vöröskereszt csaknem 140 munkatársa és önkéntese is segítette a magyarok munkáját az M1-es autópálya kritikus szakaszain. A Magyar Vöröskereszt pénteken gyűjtést indított 1359-es adományvonalán. Minden hívó vagy sms-ben az ADOMANY szót elküldő 250 forinttal támogatja a vöröskereszt katasztrófa-készenléti és válaszadási munkáját - közölték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.