//

Száz méter vezetéket loptak a 3F villamos vonaláról (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kedd reggelre majdnem száz méter vezetéket loptak el a 3F villamos vonaláról. A javítások ideje alatt villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a vadaspark és a Belvárosi temető közötti szakaszon. Szegeden ilyen eset még nem történt.

Megrongálták az elektronos vezetékeket, és közel száz méter kábelt loptak el ismeretlen tettesek a 3F villamos vonaláról, a Bajai úti vasúti átjáró közelében. A kár egy részét már sikerült elhárítani, a munkálatokat éjszaka fejezik majd be a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei. A lopás miatt a járat egy szakaszán, a vadaspark és a Belvárosi temető között autóbuszok szállítják az utasokat.

“Körülbelül kétmillió forintos kárt okoztak a tolvajok. Budapesten volt már példa hasonlóra, itt Szegeden azonban soha nem történt ilyen jellegű lopás” – nyilatkozta Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a 600 voltos áram alatt lévő kábel életveszélyes, így a közösségi közlekedés veszélyeztetése és a nagy értékű lopás mellett közveszély okozása miatt is feljelentést tesznek majd a rendőrségen.

A lakosság segítségét kéri a rendőrség

Lopás és közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette miatt nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság a Kálvária sugárútról ellopott magasfeszültségű légvezeték ügyében.

A rendőrség lopás és közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Kérik, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tárcsázza a 112-es segélyhívót.

Előző sztori

Tűz a Szegedi Nemzeti Színházban – szerencsére csak elméletben

Következő sztori

Trükkös tükrök és grafikák a Kassban