Közélet

Száz méter vezetéket loptak a 3F villamos vonaláról (FRISSÍTVE)

Száz méter vezetéket loptak a 3F villamos vonaláról (FRISSÍTVE)

2013. február 19., kedd
Száz méter vezetéket loptak a 3F villamos vonaláról (FRISSÍTVE)

Kedd reggelre majdnem száz méter vezetéket loptak el a 3F villamos vonaláról. A javítások ideje alatt villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat a vadaspark és a Belvárosi temető közötti szakaszon. Szegeden ilyen eset még nem történt.

Megrongálták az elektronos vezetékeket, és közel száz méter kábelt loptak el ismeretlen tettesek a 3F villamos vonaláról, a Bajai úti vasúti átjáró közelében. A kár egy részét már sikerült elhárítani, a munkálatokat éjszaka fejezik majd be a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei. A lopás miatt a járat egy szakaszán, a vadaspark és a Belvárosi temető között autóbuszok szállítják az utasokat. "Körülbelül kétmillió forintos kárt okoztak a tolvajok. Budapesten volt már példa hasonlóra, itt Szegeden azonban soha nem történt ilyen jellegű lopás" - nyilatkozta

Tóth István Tibor

, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a 600 voltos áram alatt lévő kábel életveszélyes, így a közösségi közlekedés veszélyeztetése és a nagy értékű lopás mellett közveszély okozása miatt is feljelentést tesznek majd a rendőrségen.

A lakosság segítségét kéri a rendőrség

Lopás és közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette miatt nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság a Kálvária sugárútról ellopott magasfeszültségű légvezeték ügyében. A rendőrség lopás és közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Kérik, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, tárcsázza a 112-es segélyhívót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.