/

Hatéves harcosok küzdöttek a szegedi Bonifert-iskolában + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ország minden pontjából érkeztek ifjú harcosok a szegedi Bonifert-iskolába vasárnap tartott gyermek muay thai-bemutatóval egybekötött családi napra. A rendezvényre ellátogatott Éltető Daniella Junior K1 és Muay Thai Európa- és világbajnok is.

Gyerekzsivajjal telt meg vasárnap délelőtt a Bonifert Domonkos Általános Iskola tornacsarnoka, pedig ami ott zajlott, az távolról sem volt gyerekjáték: családi napot tartott a Szandzsu Thai Box klub, ahol az edzett harcosok mellett végre a legújabb generáció is belekóstolhatott az éles küzdelembe. Országszerte hét klub 54 nevezője szállt ringbe, hogy a felnőtt thai-box szabályrendszerekhez hasonló küzdelmekben tartsanak bemutatót. “A mi klubunk specialitása, hogy nem csak versenyzőket nevelünk, hanem átfogjuk az egész családot: nálunk a hatéves gyerek együtt edz a szüleivel, testvéreivel. Erre nagyon büszke vagyok, ráadásul nem csak a családot teszi erősebbé, de a gyerek és szülő között sokszor felszakadt kötelék is megerősödik” – nyilatkozta Darida Tibor, a klub vezetője.

no images were found

A hétköznapi edzéseken a fiatalok ugyanígy együtt edzenek az idősebb korosztállyal a Bonifert-iskolában. Darida Tibor szerint ahogy általánosságban a sport, úgy a thai box sem kor kérdése. “Nem lehet csupán egy korra ráhúzni ezt, hiszen mindenki másképp él. Két hatéves között is jelentős különbség van a belső érésben. Van, aki még kilencévesen sem érett meg arra, hogy egy közösségbe eddzen, mások viszont már hatévesen fegyelmezettek a munkához” – magyarázta az edző.

Még a tapasztalt sportolók számára is tudott hasznos tanácsokkal szolgálni a rendezvényre kilátogatott Éltető Daniella Junior K1 és Muay Thai Európa- és világbajnok. A 17 éves lány már hat éve űz küzdősportokat, a Héraklész gálán tavaly év végén a legjobb női sportolóért járó díjat is átvehette. “A mindennapi edzésekből sok erőt merítek, de a hitem is nagyon fontos számomra: református vagyok, és úgy gondolom, a Jóisten mindig erőt adott ahhoz, hogy maximálisan végrehajthassam a feladataimat” – mondta Éltető Daniella, aki egy bemutatót is tartott a rendezvényen résztvevőknek.

Tekintse meg a Telin TV rendezvényről készült videóját:

no images were found

no images were found

no images were found

Előző sztori

Előzetesben a mindszenti drogdíler és hét vásárlója

Következő sztori

Nyolcvanhárom határsértőt fogtak el Csongrád megyében