Közélet

Műszaki fejlesztéseket támogatott a médiatanács

Műszaki fejlesztéseket támogatott a médiatanács

2012. december 20., csütörtök
Műszaki fejlesztéseket támogatott a médiatanács

Tizenhárom millió forinttal támogatta a közösségi médiumok műszaki fejlesztéseit a médiatanács - közölte a szervezet szóvivői irodája csütörtökön az MTI-vel.

A gyomaendrődi Rádió Sun, a kisteleki városi televízió, a miskolci Irány TV, valamint a budapesti City Tv kapott összesen13 millió forint pályázati támogatást. A forrást a Magyar Média Mecenatúra program műszaki fejlesztési pályázatának ötödik fordulója biztosítja - olvasható a közleményben. A szóvivői iroda tudatta: a 2012-es pályázati keret 100 millió forint volt, több jelentkezést idén már nem fogadnak be. A pályázók a rádiók és tévék stúdiótechnikai hátterének kialakítására, valamint a folyamatos és minőségi működés biztosítására használhatják az elnyert összegeket. A szóvivői iroda közölte azt is, hogy a médiatanács nyertest hirdetett több rádiós frekvenciapályázaton. Kaposvári, tiszafüredi és kiskőrösi helyi frekvenciák hasznosítására kiírt pályázatokon hirdetett nyertest a médiatanács. A testület megkezdte a hatósági szerződés megkötésére irányuló eljárását a Szlovén Rádióval a Szentgotthárd-Felsőszölnök vételkörzetben - olvasható a közleményben. A Kaposvár 91,2 MHz-en a Zselic Rádió, a Tiszafüred 88,7 MHz-en a Morotva FM - a Tisza-tó Rádiója kezdheti meg a sugárzást, amelyek az utóbbi időszakban kihasználatlanok voltak. A Kiskőrös 91,7 MHz-en eddig a Mária Rádió üzemelt, a pályáztatás eredményeképpen azonban a Katolikus Rádió veszi át a frekvencia hasznosítását. A Szlovén Rádió eddig is működött Szentgotthárdon a pályáztatott 106,6 MHz-en, illetve a felsőszölnöki 97,7 MHz-en.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.