Sport

Futsal: fordulatos meccsen kapott ki az UTC

Futsal: fordulatos meccsen kapott ki az UTC

2012. december 12., szerda
Futsal: fordulatos meccsen kapott ki az UTC

Bár az első félidő hajrájában megszerezte a vezetést a korán hátrányba kerülő UTC, a második félidőben egyenlített a Berettyóújfalu, amely végül felőrölte a szegedi alakulatot a férfi futsal NB I pótolt mérkőzésén.

Villámrajtot vett a Mezei-Vill, amely

Nagy István

révén már fél perc elteltével megszerezte a vezetést, ám az újszegedi alakulat nem hagyta magát, s rövidesen kiegyenlített

Hegyesi Zsolt

találatával, majd felvette a kesztyűt a hazaiakkal. Várható volt, hogy ez már nem lesz olyan sima mérkőzés, mint az elmúlt szezonban Berettyóújfaluban vívott párharc, amikor 11-1-re diadalmaskodtak a hazaiak - ezt igazolta az is, hogy a szünet előtt

Trucz Zsolt

góljával már a Brinszky-csapat vezetett 2-1-re, lélektanilag jó pillanatban. Ám fordulás után nem sokkal egalizáltak a hazaiak

Gál István

révén, majd egyre nagyobb tempót diktálva rengeteg hibába kényszerítették a mieinket. A hajrában már nagyrészt Trencsényiék birtokolták a labdát, s egyre nagyobb nyomást helyeztek a vendégekre, akiket végül egy trükkös csere után elért góllal sikerült megrogyasztani - a remekül játszó

Lovas Norbert

vette be

Tombácz Róbert

kapuját - innen már nem tudott egyenlíteni az UTC. Ezzel Tóth Attiláék elveszítették idegenbeli veretlenségüket is, ám továbbra is a tabella 3. helyéről várhatják az év utolsó mérkőzését, melyre december 17-én kerül sor Gödöllőn, a nagy rivális, a táblázaton ugyanannyi ponttal a 4. helyen álló Bikák ellen.

Férfi futsal NB I 9. forduló (pótlás):

MVFC Berettyóújfalu - UTC Futsal Team 3-2 (1-2)

Berettyóújfalu, Pálfi István Rendezvénycsarnok, 300 néző. Vezette: Varga L., L. Tóth, Veres.

Berettyó:

Pallai - Trencsényi, Szécsi, Rábl, Nagy I.

Csere:

Szabó P., Lovas, Gál, Siska, Kiss A., Mezei, Tihanyi (kapus).

Edző:

Turzó József.

UTC:

Tombácz - Trucz, Koncz, Hernády, Tóth A.

Csere:

Hegyesi, Dürgő, Juhász, Fülöp, Puskás, Béry (kapus).

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Nagy I. (1'), Gál (24'), Lovas (36'), ill. Hegyesi (6'), Trucz (19'). Brinszky Adrián:

"Gratulálok a Berettyóújfalunak!"

A férfi futsal NB I jelenlegi állása:

#NévMSZGYDVLGKGGKP
1.Rába ETO FC12110181196233
2.MVFC Berettyóújfalu13101257312631
3.UTC Futsal Team1282256352126
4.Gödöllői Bikák/Vasas Phiten138234543226
5.Colorspectrum Aramis135444840819
6.Rubeola FC Csömör146086374-1118
7.Admiral-Haladás VSE125165658-216
8.Üllő FC Cső-Montage1330104975-269
9.1. FC Veszprém132383552-179
10.DEAC Futsal Club122285079-298
11.MAFC BME Docler Akadémia131393266-346

Online közvetítésünk:

40'

Brinszky Adrián időt kér. Letámad a Berettyó, de sikerül megszerezni. Elveszítjük. Koncz felívelése Pallai kezében köt ki. Nagy István ziccerben, mellé. Aztán eldugják a labdát. Kezezés, 5. hazai fault, 10 mp. De nem sikerül már semmit kieszközölni...

39'

Nem tud feljönni Tombácz támadásban, ugyanis nincs támadás - nagyon rutinosan tartja a labdát a Berettyó, s hagyja, hadd peregjen az óra. Így még 5 a 4 ellenire sem tudunk váltani.

38'

Labdavesztés után UTC labdaszerzés, Gál hagyja el, aztán szabálytalan, 4-3 a fault oda. Ez jó, de nekünk gól kellene inkább...

37'

Berettyó-időkérés. Aztán próbál nyomást kifejteni az UTC, de nem sikerül jó helyzetbe kerülni. 3-3 a faultok aránya.

36'

Koncz végezhet el 10 méterről szabadrúgást, Pallaié.

36' GÓÓÓL... 3-2.

Megint a trükkös csere, s a bírók most is engedik, ezúttal Lovas nyer így métereket mindenkivel szemben, de ő most él is a lehetőséggel, kidobás után rávezeti Tombáczra, aztán a léc alá tűzi a labdát, 3-2.

35'

Ólomlábakon halad az idő, sokat áll a játék, tördeli az UTC. Nem is baj, legalább lehet pihenni. Brinszky mester pedig cserékkel frissít időszakosan.

34'

Kimerítő koncentrációs csatát vívnak a felek, úgy tűnik a folymaatos nyomással igyekszik kifárasztani a mieinket a Mezei. Kemény meccs, nehéz 6 perc van vissza.

33'

Folyamatosan fölényben támad a Berettyó, csak pillanatokra szabadul fel a vendég kapu, ugyanakkor nincs veszélyes helyzet egyelőre.

32'

Egy fault után (2-1 oda) Koncz lőhet szabadrúgást messziről. Mellé.

31'

Trükkös játék a Berettyónál: Pallai dobja ki a labdát, látszólag üres területre, ám a csereként bejövő Gál az oldalvonal mellett szalad fel, s a mikor a társ lejön, ő a felezőnél belép és kapja is tisztán a labdát, de sikerül visszaérni. Nem biztos, hogy ez a csere így nagyon szabályos volt, de mindenesetre a sporik nem fújták le...

30'

Úgy tűnik mintha lesre állítanának a mieink, amit itt nem tanácsos, minden esetre kifelé futnak, azonban egy előrelöbbölés után Lovas remek helyzetben ugorhat ki, ám a kifutó Tombácz elhozza előle a lasztit. Meredek volt.

29'

Nagyon sok a kisebb-nagyobb technikai hiba az UTC-nél, ezekből bőven tud építkezni a Berettyó. Nem lenne szabad ennyi lehetőséget biztosítani egy ennyire erős csapatnak.

28'

Igazság szerint ezzel az eredménnyel kiegyeznénk most is, és Gödöllőn is, ha Brinszky mester elmondását vesszük alapul a szombati, Veszprém elleni szegedi meccs után.

27'

Az UTC próbál kezdeményezni, de nem jutnak messzire a vendég támadások, ugyanakkor a védekezés is fegyelmezettebb most, a hazaiak nem bírnak áthatolni rajta.

26'

Kicsit visszább vettek a felek az iramból, most nem gólveszélyes a játék.

25'

Középkezdés után nem sokkal ismét Gál, kisodródva lő, oldalháló.

24' GÓÓÓL... 2-2.

puskás adja el ismét a lasztit a saját térfelén, Gál viszi el ezúttal, vezeti Tombáczra, spiccel ellövi, ez már benn van... 2-2.

23'

Puskás adja el saját térfélen a labdát, Lovas csap le rá azonnal, Tombáczra vezeti, ellövi, éppcsak mellé, talán még súrolta is a vas külső élét.

22'

Mezőnymunka zajlik ismét a pályán, úgy tűnt a Berettyó lerohanja a mieinket, de tudják, nem szabad fejjel menni a falnak, ezt tavaly, Szegeden is megtanulhatták...

21'

Az UTC kezdi a második játékrészt. Lovas és Rábl szép passzokkal törnek előre, előbbi lő, kapufa!

SZÜNET!

20'

A Berettyó hozza a ki a labdát, ami kicsit mintha leragadna a műanyagborításon - amit az UTC annyira nem szeret! - Koncz letámadja a labdabirtoklót, s felszabadítólag elrúgja a labdát, ami a hazai kapu felé suhan, Pallai kinn áll, de elmegy mellette, s a kapufáról pattan vissza... Csaknem 3-1 az UTC-nek. Ehelyett szünet.

19' GÓÓÓL!!! 1-2!

Fülöp iramodik meg a szélen, aztán keresztbe ad, érkezik a kapu elé Trucz Zsolt, a kapitány, aki egy méterről nem is hibázhat! Vezet az UTC Berettyóújfaluban!

19'

Dürgőt vágják fel, most sincs lap, de a fault ér, 2-2 e tekintetben az állás.

18'

Aztán újabb vendég helyzet, Koncz bepasszát Trucz elől egy védő rúgja el centikkel.

17'

Újabb UTC-helyzet, Juhász felpasszolt labdája Dürgőé, majd Hegyesi parádézik cseleivel, felvágják, de se síp, se lap - hazai pálya...

16'

Hegyesi ad el egy labdát a saját hatoson, de elrontják a hazaiak. Turzó József időkérése után UTC-akció: Tóth sarokkal teszi Ballack elé a labdát, de gól ezúttal sincs, véd Pallai.

15'

Kétszeri hazaadás után szabadrúgással jöhet a berettyói hatosról az UTC! Puskás legurítja, Tóth lő, de elakad. Lovas indul meg aztán, végigviszi, Tombácz véd nagyot lábbal ismét!

14'

Újabb Mezei-helyzetek, főszerepben Lovas! Előbb szélen lemegy az alapvonal közelébe, majd Tombácz fölött lőne-emelne a kapuba, ám a szegedi portás eléri! Aztán megint Lovas lövését kell Tombinak ujjheggyel megtolnia, így a felsőlécre ment... Most nem mi lőjük a kapufákat.

13'

Nagyobb nyomást fejt most ki az UTC-re a Berettyó! Gál hámozza át magát Konczon, lő is azonnal, ahogy tud, Tombácz lábbal hárít!

12'

Pallai már jól van, folytatódik a játék, és a masszív, de sportszerű mezőnyharc.

11'

Járatja a labdát az UTC, aztán Puskás ad le az alapvonalhoz Hernádynak, visszakapja a bajaitól, ám kivár 1-2 ütemet, így lövését fogja Pallai, pedig nagy ziccerben volt Puskás! Mintha meg is sérült volna a hazai kapus, ápolni kell.

10'

Továbbra is mezőnybirkózás, mindkét fél remekül védekezik lábbal a másikkal szemben.

9'

Brinszky Adrián időt kér. Mezőnyben zajlik a játék.

8'

Egy fault az UTC neve mellett, miközben ismét Trencsényi miatt fájhat a fejünk, nagy lövést ereszt el, hatalmasat csattan a kapufán! Ejha! Kissé álmosak vagyunk...

7'

Trencsényi vezérletével támad a Berettyó, a válogatott oszlopos tagja lő, blokk. Pillanatok múltán megint Trencsényi, most Tombácz véd. Átadják a terültetet a hazaiak a mieinknek, aztán nagyokat kontráznak a hazaiak.

6' GÓÓÓL!!! 1-1!

Dürgő szerez labdát saját térfélen, 3 az 1 ellen támadhatunk, Düki egyedül megcsinálja a nehezét, aztán betálal szélről a kapu elé, ahol már ott van Hegyesi, Ballack pedig nem hibáz! 1-1!

5'

Roppant sportszerű eddig a meccs, egyik oldalon sincs még fault, igaz, most helyzet sem.

4'

Rábl nagy formában, egy az egyben vezetheti Tombira a labdát, véd a szegedi kapus!

3'

Remek UTC-akció! Trucztól indul a labda, Hernádytól Tóth Attilához kerül, ő Koncznak gurítja aki rásuhintja, kevéssel megy fölé.

2'

Újabb Berettyó-helyzetet véd Tombácz! Aztán jön a szöglet, állva marad a védelem, nem reagáljuk le a figurát, Rábl üresen a hosszún, épp csak mellé lő.

1' GÓÓÓL... 1-0.

Hát nem kellett sokat várni a hazai találatra... Hernádytól Rábl szedi el a labdát, leviszi az alapvonalig, középre gurít, elmegy Hernády és Tombácz között, érkezik Nagy István, bevarrja... 1-0, 30 mp alatt.

1'

A Berettyó kezdi a mérkőzést.

19.30:

Felvonulnak a csapatoka bemutatáshoz. A mieink tiszta feketében, a hazaiak tiszta pirosban fognak játszani.

19.10:

A Berettyóújfalu vezetői egyébként vacsorával vendégelik meg a mieinket a mérkőzést követően, s ez alakalomból egy különlegességgel is készültek a házigazdák: egy UTC és egy Berettyóújfalu csapatcímer-tortát készíttettek!

19.00:

A találkozó félórával később kezdődik a tervezettnél, 19.30-kor.

18.55:

Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat és a monitor előtt szurkolókat! Rendben megérkezett az UTC Berettyóújfaluba, ahol rövidesen kezdődik a két csapat, 9. fordulóból elhalasztott mérkőzésének pótlása. A keleti országrészben nagyobb hó esett mint Szegeden, 10 centiméternyi lepel is borítja a tájat, ami azonban a közlekedésben nem okoz fennakadást. Az UTC is időben érkezett a Berettyó parti városba, s most javában melegítenek a srácok a csarnokban. Mint hétfő délelőtt Erhardt Szilárd technikai vezetőtől megtudtuk, a keretben Pataki Sándor és Juhász Imre is helyet kap ezúttal, mivel Gahwagi Nebil bokasérüléssel küzd, Takács Renátó pedig megbetegedett. Polczer Norbert továbbra sem bevethető még hosszú ideig. A csapatbusz a tervek szerint 14 órakor indul Szegedről.

A találkozó elé:

A 14. forduló hétfőn lejátszott mérkőzései kapcsán a szegediek egyik szeme sírhat, a másik nevethet. A MAFC szoros meccset vívott a Bikákkal, ám alulmaradt 3-1-re, így a gödöllőiek pontokat tekintve már ott fújtatnak az UTC nyakában - ez a rossz hír -, s csak az újszegediek jobb gólkülönbsége, s az egymás elleni eredmény tartja elől a mieinket. Tegyük gyorsan hozzá: Brinszky Adrián legénysége jelen állás szerint két meccsel kevesebbet játszott a Pest megyeieknél. A jobb hír, hogy a Haladás és az Aramis nem bírt egymással (5-5), ami egyrészt azt mutatja, mennyire hasonló képességű - jóllehet különböző stílusban játszó - ez a három csapat, másrészt pedig azt jelenti, hogy a lassan "döntetlenkirályként" is emlegethető budaörsiek továbbra sem tudnak elszakadni a középmezőnytől, hogy felzárkózzanak az élbolyra, s hátrányuk egyre csak nőni látszik. Az UTC-nek pedig az a fontos, hogy ne szakadjon le az élen vágtázók nyakából, s a rövid téli szünet idejére megtartsa dobogós pozícióját. Ehhez a hátralévő két nehéz, idegenbeli meccsen pontokat kell szerezniük Tóth Attiláéknak.

A 14. forduló hétfői mérkőzésein:

Admiral-Haladás VSE – Colorspectrum Aramis 5-5 (3-3) MAFC BME Docler Akadémia – Gödöllői Bikák/Vasas Phiten 1-3 (0-1)

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.