Sport

Futsal: nehéz Berettyó-parti túrára megy az UTC

Futsal: nehéz Berettyó-parti túrára megy az UTC

2012. december 11., kedd
Futsal: nehéz Berettyó-parti túrára megy az UTC

A két csapat első NB I-es meccse óta igazi rangadónak számít az UTC és a Berettyóújfalu összecsapása. Szerda este ezúttal Turzó József csapatának otthonába látogatnak az újszegediek.

Öt nap alatt két nehéz mérkőzéssel zárja a 2012-es esztendőt az UTC Futsal Team csapata az NB I-ben: szerda este a Berettyóújfalu, következő hétfőn pedig a Gödöllő-Vasas együttesének otthonában lépnek pályára Tóth Attiláék. Mindkét találkozó igazi rangadónak minősül, kérdés, hogy e két nehéz derbit hogyan fogja bírni erővel az újszegedi alakulat. "Látszik a társaságon, hogy kissé elfáradtunk, kicsit megkopott a gyorsasági állóképesség és a dinamika, de bízom benne, hogy az utolsó két meccsre még tudjuk mozgósítani tartalékainkat. Idén egy vereség éppen elég volt, többet nem szeretnénk elszenvedni, bár ha a hátralévő két mérkőzésen, a Berettyó és a Gödöllő ellen egyszer nyerünk, egyszer kikapunk, inkább elfogadom, mint mondjuk a két döntetlent. Mentálisan azonban biztosan jobb forgatókönyv lenne a csapatunknak a két pont és a veretlen befejezés" - mérlegelte a hátralévő két találkozót

Brinszky Adrián

, az UTC edzője. A megterhelő ősz valóban érződött a csapaton az utóbbi fordulókban, hiszen a MAFC elleni sima győzelem (6-1) ellenére az első félidőben nem esett gól, a Haladástól itthon kapott ki a csapat (3-4), az Aramis otthonában már szinte kézben volt a győzelem (3-3), s bizony az alsóházban kapaszkodó újonc Veszprém sem adta olcsón a bőrét Újszegeden (6-4). A vendéglátó bihariak a tabella 2. helyét foglalják el, megelőzve a 3. UTC-t 2 ponttal, azonban eggyel több meccset játszottak a mieinknél. Trencsényiék mérlege sem nevezhető makulátlannak, annak ellenére, hogy az 5. körben idegenben verték 4-3-ra az ETO-t, úgy, hogy a félidőben már 4-0-ra vezettek: a nyitányon ikszeltek Veszprémben (1-1), valamint otthon és nem rég idegenben is egyaránt 3-2-re kaptak ki a Bikáktól. Idegenben kétszer is megszenvedtek a 4-3-as diadalért, előbb a MAFC, majd a Hali otthonában, hazai meccseiket azonban magabiztosan hozták eddig. Ha van csapat amelyik ezt az önbizalmat megingathatja, az kétségtelenül az idegenben még veretlennek számító (s pontot is csak az Aramis otthonában hagyó) UTC. A két csapat tavalyi két találkozóján egyébként Szegeden meglepetésre 8-4-es UTC diadal született, Berettyóújfaluban pedig 11-1 arányban érvényesítették a papírformát a hazaiak. A 9. fordulóból elhalasztott találkozót december 12-én, szerdán este 19 órától rendezik a berettyóújfalui Pálfi István Rendezvénycsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.