Kézilabda: nehéz meccsek várnak a szegedi lányokra

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hét végén ismét pályára lépnek az NB I/B-s szegedi női kézilabdacsapatok: szombaton az SZKKSE Dorozsmán fogadja a Vasas együttesét, míg vasárnap a KSZSE a listavezetőhöz látogat.

Marosán György egysége az utóbbi időszakban gyengébben szerepel, mint a szezon elején, utóbbi öt meccsükből mindössze egyet nyertek meg, míg négyszer alulmaradtak, legutóbb a DVSC II otthonában, s jelenleg visszaestek a 9. helyre. A bravúros győzelmek mellett nem várt vereségek is becsúsztak, s a rapszodikus teljesítményt csak még erősebb kontrasztba helyezi a tény, hogy a tavalyi bajnok Nyíradonyt szoros csatában, a listavezető egrieket simán verték itthon Velky Viktóriáék. Ezúttal a 2. helyen álló Vasas “leánysága” látogat a dorozsmai Ács Géza Tornacsarnokba. Az angyalföldiek mindössze két vereséget jegyezhetnek, ebből az elsőt az Orosháza ellen hazai környezetben szenvedték el némi meglepetésre (27-34), míg a másodikat legutóbb az egri főiskolások otthonában (26-35). Bár a papírforma és a jelenlegi forma alapján egyértelműen a vendégeknek áll a zászló, ne feledjük: a dorozsmai lányok két, náluknál esélyesebb gárdát is megvertek már hazai környezetben! A minden bizonnyal nagy csatát hozó összecsapás 16 órakor kezdődik a dorozsmai tornacsarnokban.

Mandl Gábor tanítványainak sem lesz könnyebb dolga, sőt! Forgó Nikolették Egerbe mennek a már említett éllovas csapathoz, ahol aligha lehetnek vérmes reményei a múlt hét végén a Csorvás ellen második győzelmét begyűjtő algyőieknek. Az Eger csak Dorozsmán botlott egyébként minden meccsét nyerte, a Vasas már említett legyőzésével pedig közvetlen riválisát sikerült lépéshátrányba kényszerítenie. A vasárnap 16 órakor a hevesi városban rendezendő találkozón a KSZSE-Algyő egysége előtt a lehetőség, hogy kisebb fajta csoda révén ezen a sorozaton újabb csorbát ejtsen.

Default thumbnail
Előző sztori

Orbánt a szavazók 32, Bajnait 19 százaléka látná szívesen kormányfőként

Default thumbnail
Következő sztori

A földtörvény kétharmados szabályokkal védi a magyar termőföldet

Legutóbbi hasonló cikkek