Kézilabda: éllovast vert az SZKKSE, az edző haja “bánta”

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A korábbi két fiaskó után bravúros teljesítménnyel verte a listavezető egri főiskolásokat az SZKKSE NB I/B-s női kézilabdacsapata szombaton.

A mérkőzésig 7 forduló alatt 7 győzelemmel, tehát nem csak veretlenül, de száz százalékosan álló, NB I-es feljutási álmokat dédelgető egri főiskolások együttese egyértelmű győzelmi célokkal érkezett Szegedre, ugyanakkor a megelőző időszakban hullámvölgybe került dorozsmai lányok már többször is megmutatták, képesek a bravúrra. A szombat délutáni találkozón meg is szerezték a vezetést a bajnoksaspiráns ellen, azonban az egriek hamar a kezükbe vették a kezdeményezést, s az első negyedórában ők uralták a játékot. Ekkor azonban 2-4-ről 8-5-re fordítottak a szegedi lányok, s hallatlan küzdeni akarással az előnyt ezután már ki sem adták a kezükből. Az egriek nem tudtak élni a találkozó során legfőbb fegyverükkel, a lerohanásokkal, a szegedi védelem jól állta útját kísérleteiknek, ráadásul átlövőik sem remekeltek ezúttal, egyedül kimagasló kapusteljesítményüket lehet kiemelni. Marosán György egysége ezt ki tudta használni, s a második félidő elején hamar négygólos előnyre tettek szert Aron Andreáék, melyet aztán fegyelmezett játékukkal a végéig meg is tartottak, s 25-21-es bravúros győzelmet arattak a listavezető ellen.

Érdekesség, hogy az edző, Marosán György a találkozót megelőzően megfogadta, ha a lányok legyőzik az egrieket, akkor 4 milliméteresre nyíratja haját. Nos, a mester ígéretét megtartja, s mint megtudtuk, tanítványai a hétfő esti edzésen váltják be a fogadalmat.

Az SZKKSE e diadalával a 6. helyre lépett előre, s a korábbi fiaskók ellenére sem szakadt le az élmezőnytől, hiszen mindössze négy pontra áll az éllovas egriektől és az ugyancsak 14 pontos a Vasastól. Következő alkalommal újabb rangadó vár Velky Viktóriáékra, hiszen november 17-én délután 17 órakor a 3. helyen álló Kispest otthonából kellene elhozniuk a hőn áhított pontokat. Addig azonban még egy másik komoly kihívás is vár a csapatra: szerdán este 18.15-től a KEK-ben vitézkedő Békéscsabai Előre NKSE tavaly a sorozatban ezüstéremig menetelő gárdáját fogadják a női kézilabda magyar kupában.

Női kézilabda NB I/B 8. forduló:

Szeged KKSE-Chance-Exicom – Esterházy KFSC Globosys 25-21 (12-10)
Szeged-Kiskundorozsma, Ács Géza Tornacsarnok, 150 néző. Vezette: Baranyi, Szloska.
Szeged: DOBÓ – VELKY 3, KARSAI 6, VÉR 1, ARON 6, ZSILÁK 4, LEHMANN-DOBÓ 1. Csere: Szalma, Kovács (kapusok), ZSIBRITA 2, VADÁSZY 1, HUSZKA 1, Dávid, Szigeti, Orell, Mocsári. Edző: Marosán György.
EKFSC: HRANKAI – Hárs 4, Gyimesi 3, László B. 6, Forgács, Pados 2, Kovács V. 5. Csere: Gasková, Balázs N. 1, Molnár N., Benedek. Edző: Hegedűs Tibor.
Hétméteres: 3/2, ill. 3/2.
Kiállítás: 6 perc, ill. 12 perc.

Marosán György: “Koncentrált, fegyelmezett védekezésünkkel sikerült újabb csodát tennünk. Építkezünk és dolgozunk, hogy megtapasztalhassuk többször ezeket a számunkra édes pillanatokat.”

Előző sztori

Stressz, káosz, Egyiptom, lézer – Tudományos Hét a Radnótiban

Következő sztori

Egyre népszerűbb az elektronikus árverés