/

Jövőre 145 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jövőre 145 milliárd forint jut közfoglalkoztatásra, a cél, hogy 2013-ban és 2014-ben háromszázezer ember juthasson munkához – mondta a belügyminiszter pénteken a közfoglalkoztatási programok szervezésében és végrehajtásában kiemelkedő tevékenységet végző önkormányzatok részére szervezett ünnepségen Budapesten.

Pintér Sándor ugyancsak célként jelölte meg, hogy a jellemzően márciustól októberig végezhető mezőgazdasági munkák mellett olyan programokat dolgozzanak ki, amelyek lehetővé teszik, hogy a közfoglalkoztatásban résztvevők egész évben dolgozhassanak.

A miniszter a mezőgazdasági, elsősorban a növénytermesztési programokat nevezte a legsikeresebbeknek. Hozzáfűzte: a zöldségekből, gyümölcsökből szociális támogatást is adtak iskoláknak, óvodáknak, idősek otthonának.

Kitért arra, hogy idén 132 milliárd forint volt a költségvetésben közfoglalkoztatásra, összességében 270 ezer ember jutott munkához ebből a keretből.

Pintér Sándor a jövőre rendelkezésre álló több forrás mellett a továbbfejlődés fontosságát hangsúlyozta. Megjegyezte azt is, hogy gyűjtik a gyakorlati jó tapasztalatokat, ötleteket és lehetőségeket. Megismételte: a cél, hogy szociális szövetkezetek alakuljanak és azok önfenntartóak legyenek.

Emlékeztetett arra, hogy a megújult közfoglalkoztatás célja az volt: az egészséges emberek ne segélyből, hanem munkából éljenek, s a gyerekeik tudják, hogy a megélhetésért dolgozni kell.

A tárcavezető az ünnepségen 22 települési önkormányzat vezetőjének nyújtott át elismerő oklevelet.

Az önkormányzatok a közfoglalkoztatást szervező munkájuk folytatásához és a mintaprogramjaik továbbfejlesztéséhez további, legfeljebb kétmillió forint összegű támogatásban részesülnek. A 22 települési önkormányzat a támogatást kérelem útján igényelheti, a program 2012. december 1-jével indul.

Előző sztori

Fiatal gazdák börzéjének ad otthont Szegvár + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Képregényfesztivált rendeznek szombaton a Somogyiban

Legutóbbi hasonló cikkek