Közélet

Médiacsoportunk is bemutatkozott a sajtóapostolok találkozóján + FOTÓK

Médiacsoportunk is bemutatkozott a sajtóapostolok találkozóján + FOTÓK

2012. október 15., hétfő
Médiacsoportunk is bemutatkozott a sajtóapostolok találkozóján + FOTÓK

A Szegedi Média Központ sajtótermékeivel is megismerkedtek a résztvevők az egyházközségi lapok és internetes oldalak szerkesztőinek XI. országos találkozóján Szegeden.

A Magyar Katolikus Újságíró Szövetség (MAKÚSZ) rendezvényét a Szeged–Csanádi Egyházmegye és az alsóvárosi ferencesek közreműködésével tartották meg a csongrádi megyeszékhelyen múlt hét péntektől vasárnapig. Az ország minden pontjáról érkezett résztvevőket szombaton délelőtt

Kiss-Rigó László

megyés püspök köszöntötte a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán, majd a szakmai program keretében

Antal Zsolt

, az intézmény docense mutatta be a Szeged–Csanádi Egyházmegye médiumait. Testvériesség és feladatorientáltság – egy plébániai lap küldetése és létrejöttének lehetséges módozatai címmel kerekasztal-beszélgetést szerveztek

Szerdahelyi Csongor

, a Ferences Sajtóközpont igazgatója vezetésével, valamint

Kiss Imre, Bajnai István

és

Iványi László

plébánosok részvételével. Ugyanitt számos további hasznos és izgalmas előadást hallgathattak meg az érdeklődők. A Szegedi Média Központról és annak sajtótermékeiről (SZEGEDma.hu hírportál, Telin TV, Déli Szó Szeged havilap)

Pintér M. Lajos

főszerkesztő beszélt a közönségnek. Kiemelte, milyen fontos küldetést tölt be az egyre inkább bulvárosodó médiakörnyezetben a magát elkötelezetten a konzervatív, keresztény, polgári értékrend és a közösségi gondolkodás mentén meghatározó szegedi médiacsoport. Vázolta a jövő, a fejlesztés irányait és lehetőségeit is, leszögezve, hogy továbbra is a lehető legszorosabb együttműködésre törekednek az egyházakkal, így kiemelten a Szeged-Csanádi Egyházmegyével a vallási élettől a gyermekvédelmen át egészen a sport területéig.

A műhelymunkából is kivették a részüket a Szegedi Média Központ szakemberei. Operatőr-fotóriporterünk, Vörös Csaba a különböző kiadványok fotókészítéséről vezetett gyakorlatot, fotó-, illetve sajtótechnikai, fotózásismereti bemutatót tartott. A találkozó keretében a felújított ferences látogatóközpontban A tömegmédia mint az új evangelizáció eszköze címmel Bartucz Katalin, a Szeged-Csanádi Egyházmegye médiareferense vezetésével kerekasztal-beszélgetést folytatott kerekasztal-beszélgetést Povedák István néprajzkutató, Bodonovics Jenő médiabiztos és Zelena András, a VTV Szeged ügyvezető igazgató-főszerkesztője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.