Írjon nekünk

Közélet

Kormánymegbízotti tanácsadó a társadalmi kapcsolatokért + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Kothencz Jánost, a Szeged-Csanádi Egyházmegye gyermek- és ifjúságvédelmi főigazgatóját kérte fel B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott, hogy a jövőben lássa el a kormánymegbízott társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsadója feladatkörét.

B. Nagy László személyesen kérte fel a szakembert, hogy a jövőben értékes tanácsaival és a kormánymegbízott társadalmi kapcsolataival összefüggő koordinatív képviseletével támogassa a munkáját. Kothencz János kellő mérlegelést és egyeztetést követően elfogadta a felkérést. Egyik komoly feltétele az volt, hogy a hivatását, vagyis a gyermekvédelmet és a szakmapolitikai munkásságát semmilyen mértékben ne gátolják. Ez azt jelenti, hogy feladatvállalását a továbbiakban is saját időbeosztása alapján végzi. A felkérés körülményeiről kérdeztük az új tanácsadót.

– Milyen körülmények közt történt a felkérés, és mért pont az ön személyére esett a választás?

– Talán az a legmegfelelőbb kifejezés, hogy egy nagyon őszinte és kötetlen beszélgetés keretében kért fel kormánymegbízott úr arra, hogy a jövőben szakmai tanácsaimmal és a társadalmi kapcsolatépítésében fontos feladatokban segítsem és támogassam az ő munkáját. Hogy miért pont rám esett a választás, azt nem tudom megmondani, de gondolom, a társadalmi területen végzett, főként a civil szférában megélt hivatásom is közrejátszhatott. Egyetértettünk: a kormánymegbízotti munka nem merülhet ki abban, hogy a hatósági ügyek intézése a hivatalon belül gördülékeny legyen, vagy az állam szolgáltatásait emberarcú ügykezelésen keresztül érhessük el – bár Csongrád megyében ez a szemléletváltás egyre érzékelhetőbb. Egy kormánymegbízottnak érzékenynek kell lennie az őt körülvevő társadalom minden problémájára, olyanokra is, amelyek távol állnak a munkájától, vagy csak áttételesen kapcsolódnak a közigazgatási folyamatokhoz. A most épülő „jó állam” mindkettőnk olvasatában azt jelenti: az erős állam gondoskodni és odafigyelni is képes, illetve segíteni ott, ahol kell. A kormánymegbízotti poszttal együtt járó felelősség ez, és örülök, hogy B. Nagy László ezen a területen éppen az én segítségem kérte.

– Úgy hírlik az ön megbízását illetően, hogy elég komoly, igen magas szintű és széles körű konszenzus volt a háttérben. Mi a véleménye erről?

– Nem gondolom, hogy ezen kellene töprengenem, inkább arra figyelek, hogy ez a feladatvállalás mielőbb megtalálja a maga medrét abban a térben, amiben a kormánymegbízottnak hasznos segítségeként szolgálhat. Hogy emellett kinek milyen véleménye van rólam, az eddig sem motivált túlságosan. Vannak olyan értékek, melyekben hiszek, és ezeknek kívánok elsősorban megfelelni.

– Hogyan fogadták munkatársai a hírt? Hiszen az egyházmegyében is és az ÁGOTA Alapítványban is komoly felelősséggel járó hivatást lát el.

– Munkatársaim mellett Kiss-Rigó László püspök úrral is nagyon őszintén és egyszerűen beszéltünk, egyeztettünk erről. Természetesen továbbra is azt teszem, amit eddig, vagyis az egyházmegye gyermekvédelmi főigazgatójaként az egyházam szolgálatában, a családból kiemelt gyermekekért küzdök, és az ÁGOTA Alapítvány berkeiben sem változik az aktivitásom. Püspök úr nagy örömmel konstatálta a felkérést, és teljesen természetesen kezelte annak jelentőségét, hogy a jövőben a kormánymegbízott urat is segítem. Egyházmegyénk egyébként is komoly társadalmi támogató tevékenységet fejt ki. Fontos leszögeznem, hogy a felkérésemnek megfelelően magam alakítom ki azt a stratégiát, amiért felelősséget vállalok, és mindez semmilyen formában nem gátol a hivatásomban. Ugyanakkor természetesen megtiszteltetés az ilyen felkérés, és ennek megfelelően meg is becsülöm a bizalmat. Dolgozhattam már együtt B. Nagy László kormánymegbízott úrral és a stábjával, és elég nyilvánvalónak tűnt, hogy jól tudunk együtt munkálkodni. Az a terület pedig, amire felkért, tökéletesen közel áll hozzám, hiszen csaknem 17 éve a humán társadalmi területen fejtem ki tevékenységem.

– Tudna-e valamit esetleg máris elárulni leendő feladatairól?

– Nos, amint az a feladatkör megnevezéséből is kitűnhet, a jövőben a kormánymegbízott társadalmi kapcsolataiért felelős tanácsadói tevékenységet látok el. Ez egy rendkívül tág körű feladatvállalás, ezért talán egyszerűbb, ha azt mondom, igen széles palettán képviselem majd ezt a fajta felelősséget. Az állam és a különféle társadalmi csoportok és szervezetek nem nélkülözhetik a szimbiotikus együttműködést. Ennek a szándékát fejezi ki többek közt az erre való, ilyen irányú odafigyelés is.

Közélet

Videó: lebontották a Felső Tisza-parti Stadion kandellábereit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

A lelátókat már korábban elbontották, csütörtökön pedig sor került a kandelláberekre is.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nemzetközi táncestet rendeznek az IH-ban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az érdeklődők megismerkedhetnek a legkülönbözőbb nemzetiségi táncok alapjaival.

Tovább olvasom

Hírzóna

Iparművészeti kiállítás és vásár nyílik a Nemzeti Színházban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/pinyo.jpg

Megjelent:

Szerző:

Február 22-én, szombaton.

Tovább olvasom

Aktuál