/

Karácsonyra lesz négysávos a Vásárhelyi Pál utca

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb forgalomkorlátozásokra kell számítani augusztus 6-ától Szegeden, megkezdődik ugyanis a Vásárhelyi Pál utca felújításának második üteme. A munkálatok ideje alatt az utca a Bakay Nándor utcai körforgalomtól a Kenyérgyári útig egyirányú lesz.

A munkaterület átadás-átvétele kedden zajlott, és a tervek szerint az év végére teljes hosszában négysávos lesz a Vásárhelyi Pál utca. Az uniós forrásból megvalósuló útfelújítás mellett a beruházás részeként a főgyűjtő csatornát is tovább építik, amit a vízügyi építési alapból finanszíroznak. Az önkormányzat által kiírt közbeszerzést a négy induló közül a COLAS Út Építőipari Zrt. nyerte nettó 564 millió forintos ajánlatával. A kivitelezési szerződést Botka László polgármester és Zsiga György vezérigazgató írta alá.

„Forgalomkorlátozásokra is lehet számítani a munkálatok kapcsán. A Bakay Nándor utcai körforgalomtól a Kenyérgyári útig egyirányúsítják a Vásárhelyi Pál utcát, s a körforgalom felől lesz megengedett a behajtás a Kálvária sugárút felé. Az egyirányú forgalom az építés teljes időszaka alatt érvényben lesz a forgalmi sáv időszakos eltolásával” – tájékoztatta portálunkat Csufor Sándor, a kivitelezést végző COLAS ÚT Zrt. kelet-magyarországi területi igazgatója.

Mint a szakembertől megtudtuk: a Vásárhelyi Pál utca II. ütem komplex felújítására és a Rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna megépítésére kötött kivitelezési szerződés értelmében járdát, kerékpárutat építenek, illetve kiszélesítik az úttestet. A munkálatok a tervek szerint augusztustól decemberig tartanak majd. A felújítás részeként a Vásárhelyi Pál utcában kétszer két forgalmi sáv épül a Bakay Nándor utca és a Kenyérgyári út közötti szakaszon. Mindkét oldalon kerékpársáv és járda létesül, négy autóbuszmegálló épül utasváróval, és 20 darab kerékpártámasz kihelyezésére is sor kerül. A Vásárhelyi Pál utca felújításának első ütemében elkészült főgyűjtő csatorna továbbépül a Kálvária sugárútig. A sugárúttól pedig ideiglenes nyomóvezeték létesül a Sancer-tavi befogadóig. A Vásárhelyi Pál utca felújítása uniós pályázatból valósul meg, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam 206,9 millió forintos támogatást nyújt, a főgyűjtő csatorna megépítését pedig a vízügyi építési alapból finanszírozzák.

Igaz, az autósoknak mintegy öt hónapon keresztül bosszúságot okoz majd a forgalomkorlátozás, de a beruházás végeztével megoldódik az a gond, amivel a körforgalom után szembesültek, nevezetesen, hogy rövid szakaszon lehetett átsorolniuk a belső sávba. A fejlesztések eredményeként a tervek szerint jelentős megnő a Vásárhelyi Pál utca áteresztőképessége, illetve nagymértékben javul a városrész belvízelvezése is.

Előző sztori

Természet ihlette festmények a Román Kulturális Intézetben + FOTÓK

Következő sztori

Szegedi futballpalánták X.: Kaszab, Virág, Varsányi

Legutóbbi hasonló cikkek