JÁTÉK: Nyerj belépőt a szegedi szabadtéri Parasztbecsület című operájára + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Különlegesen izgalmas előadásnak és élménynek ígérkezik Pietro Mascagni Parasztbecsület című operája, amelyet Kerényi Miklós Gábor állít színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékok következő produkciójaként. A péntek esti előadásra három darab páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak kérdésünkre.

A rendező az általa “vágyoperának” nevezett darab keddi közönségtalálkozóján elmondta: az egyfelvonásos régóta kedves és szeretett művei közé tartozik, amely igazán a szegedi színpadra való. Kerényi Miklós Gábor kiemelte, hogy az operát az eredeti viszonyrendszereket megtartva, de ma is átélhető világot teremtve állítja színpadra. A szicíliai bányászfaluban játszódó történet erőteljes és őrült érzelmekről, szélsőséges ősi igazságról, az áldozatról, vágyakról mesél.

A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik legtapasztaltabb rendezője – akinek előadásait nyolcvannál is több alkalommal játszották a Dóm téren – elárulta: úgy állította össze a szereposztást, hogy a színészek sokat tudjanak meg a történet szélsőséges viszonyrendszeréről, és ezt meg is tudják jeleníteni a színpadon.

Lájkolj és játssz! A Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán július 27-én, péntek este 21 órától kezdődő előadásra három darab páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik nyomtak egy “tetsziket” a SZEGEDma Facebook-oldalára, valamint helyesen válaszolnak alábbi kérdésünkre:

Hol játszódik a Parasztbecsület című opera?

A: Egy szicíliai bányászfaluban
B: Madridban
C: Egy francia halászfaluban

A megfejtéseket a jatek@szegedma.hu e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb július 25-e (szerda) éjfélig. Szerencsés játékosainkat csütörtök reggel e-mailben értesítjük nyereményéről, nyereményét a SZEGEDma szerkesztőségében vehetik át csütörtökön 10-15, pénteken pedig 8-12 óra között.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu Nyereményjáték szabályzatát.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: Bács megyei élcsapatot vert az Ásotthalom

Következő sztori

Miénk a part! - Strandfoglaló hétvégével nyit a szabad strand + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek