Kultúra

JÁTÉK: Nyerj belépőt a szegedi szabadtéri Parasztbecsület című operájára + VIDEÓ

JÁTÉK: Nyerj belépőt a szegedi szabadtéri Parasztbecsület című operájára + VIDEÓ

2012. július 25., szerda
JÁTÉK: Nyerj belépőt a szegedi szabadtéri Parasztbecsület című operájára + VIDEÓ

Különlegesen izgalmas előadásnak és élménynek ígérkezik Pietro Mascagni Parasztbecsület című operája, amelyet Kerényi Miklós Gábor állít színpadra a Szegedi Szabadtéri Játékok következő produkciójaként. A péntek esti előadásra három darab páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik helyesen válaszolnak kérdésünkre.

A rendező az általa “vágyoperának” nevezett darab keddi közönségtalálkozóján elmondta: az egyfelvonásos régóta kedves és szeretett művei közé tartozik, amely igazán a szegedi színpadra való.

Kerényi Miklós Gábor

kiemelte, hogy az operát az eredeti viszonyrendszereket megtartva, de ma is átélhető világot teremtve állítja színpadra. A szicíliai bányászfaluban játszódó történet erőteljes és őrült érzelmekről, szélsőséges ősi igazságról, az áldozatról, vágyakról mesél. A Szegedi Szabadtéri Játékok egyik legtapasztaltabb rendezője – akinek előadásait nyolcvannál is több alkalommal játszották a Dóm téren – elárulta: úgy állította össze a szereposztást, hogy a színészek sokat tudjanak meg a történet szélsőséges viszonyrendszeréről, és ezt meg is tudják jeleníteni a színpadon. http://www.youtube.com/watch?v=iyUBTz7gg-g Lájkolj és játssz! A Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán július 27-én, péntek este 21 órától kezdődő előadásra három darab páros belépőt sorsolunk ki azok között, akik nyomtak egy "tetsziket" a SZEGEDma Facebook-oldalára, valamint helyesen válaszolnak alábbi kérdésünkre:

Hol játszódik a Parasztbecsület című opera?

A:

Egy szicíliai bányászfaluban

B:

Madridban

C:

Egy francia halászfaluban A megfejtéseket a

jatek@szegedma.hu

e-mail címre várjuk a játékos nevének és elérhetőségeinek megadásával legkésőbb július 25-e (szerda) éjfélig. Szerencsés játékosainkat csütörtök reggel e-mailben értesítjük nyereményéről, nyereményét a SZEGEDma szerkesztőségében vehetik át csütörtökön 10-15, pénteken pedig 8-12 óra között.

A játékosok jelen pályázatban való részvétellel automatikusan elfogadják a SZEGEDma.hu

Nyereményjáték szabályzatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.