Közélet

Átadták a munkaterületet a Vásárhelyi Pál utcán + FOTÓK

Átadták a munkaterületet a Vásárhelyi Pál utcán + FOTÓK

2012. július 24., kedd
Átadták a munkaterületet a Vásárhelyi Pál utcán + FOTÓK

A Vásárhelyi Pál utca II. ütem komplex felújítására és a Rókus-móravárosi főgyűjtő csatorna megépítésére kiírt kivitelezési szerződés értelmében a közbeszerzés nyertese, a COLAS ÚT Zrt. kedden délelőtt elkezdte a munkaterület átadás-átvételét.

Végig négysávos lesz a Vásárhelyi Pál utca, s

ahogy korábban írtuk

, a közbeszerzési eljárást idén májusban indította a szegedi önkormányzat. A négy induló közül a COLAS Út Építőipari Zrt. került ki nyertesen az eljárásból, nettó 564 millió forintos ajánlatával A beruházás két részből áll, a Vásárhelyi Pál utca felújítása uniós pályázatból valósul meg, míg a főgyűjtő csatorna megépítését a vízügyi építési alapból finanszírozzák. A munkálatok a tervek szerint augusztustól decemberig tartanak majd. A felújítás részeként a Vásárhelyi Pál utcában kétszer két forgalmi sáv épül a Bakay Nándor utca és a Kenyérgyári út közötti szakaszon. Mindkét oldalon kerékpársáv és járda létesül, négy autóbuszmegálló épül utasváróval, és 20 db kerékpártámasz kihelyezésére is sor kerül. A felújítás első ütemében kiépített főgyűjtő csatornát tovább építik egészen a Kálvária sugárútig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.