/

A közgazdászhallgatók mellett az Universitas-Szeged Kft. is

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyetemi cég is csatlakozott azon vállalkozásokhoz, melyek ösztöndíjat hoztak létre az SZTE Gazdaságtudományi Kar hallgatóinak támogatására.

Összesen negyven ösztöndíjjal várja majd szeptembertől az új, nappali alapképzéses hallgatókat a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara. Ezekre azért van különösen nagy szükség, mert az ősszel induló alapszakokon a fakultásnak nem jutott államilag támogatott hely. Beszámoltunk róla, a héten több olyan szerződést is megkötöttek, melynek keretében Szegedhez kötődő cégek ösztöndíjakat alapítottak az SZTE GTK diákjainak megsegítésére.

Pénteken újabb szervezettel írtak hasonló tartalmú együttműködési megállapodást. Az Universitas-Szeged Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. egy tehetséges közgazdászhallgatónak nyújt az önköltség összegével megegyező támogatást (szemeszterenként 180 ezer forintot) hét féléven keresztül. Bolgár Zsolt ügyvezető portálunknak azt mondta: korábbi GTK-s hallgatóként teljes mértékben átérzi, milyen problémát jelent, mikor tandíjat kell fizetni egy egyetemi helyért. Ő még állami finanszírozással végzett a karon, s úgy fogalmazott, talán nem lehetne itt, ha akkor nem így működik a rendszer. Ezért is döntötték el, hogy ösztöndíjjal segítik a közgazdászhallgatókat.

Hozzátette: a két fél hosszú évek óta működik együtt a legkülönbözőbb projektekben, pályázatokban. Az Universitas-Szeged Kft. segítséget nyújt a GTK-nak a diplomás pályakövetési munkában, valamint az alumni mozgalom szervezésében. A kft. üzemelteti a GTK Karrier Irodát is, ide várják majd egyébként leendő ösztöndíjasukat a későbbiekben szakmai gyakorlatra, hogy testközelből lásson bele a szervezet működésébe, s a munkaerőpiacon jól hasznosítható tudást szerezzen. Ez az egység egyébként az SZTE Karrier Iroda egyfajta fióktelepeként végzi tevékenységét, fő profilja a GTK-hoz kapcsolódó szakmai gyakorlatok koordinációja, a cégekkel történő kapcsolattartás, illetve a hallgatói adminisztráció vitele, mindez természetesen szoros együttműködésben a karral.

Az ösztöndíj-alapítást rögzítő kontraktust a GTK részéről Vilmányi Márton dékán írta alá Bolgár Zsolttal.

Előző sztori

Géza fejedelem mellett már Szent Erzsébet is oltja a szomjat + FOTÓK

Következő sztori

Orbán Viktor a Magosz vezetőivel egyeztetett