Sport

Tékvondó: hapkido vb-re készülnek a Máté testvérek

Tékvondó: hapkido vb-re készülnek a Máté testvérek

2012. június 24., vasárnap
Tékvondó: hapkido vb-re készülnek a Máté testvérek

Magyarországot egyedüliként a hódmezővásárhelyi Máté testvérek képviselik a Hapkido Világbajnokságon, az Egyesült Államokban, a Michigan állambeli Battle Creek-ben.

Augusztus 3-4-én a Kellogg Aréna több tízezres nézőserege a világ minden tájáról összesereglő körülbelül 1500 versenyző között,

Máté Zsolt

és

Máté Gergő

, a Máté Taekwondo és Hapkido SE mesterei is összemérik erejüket a hapkido versenyszámaiban. Zsolt négyszeres-, Gergő egyszeres Európa bajnok. Elmondásuk szerint jó eséllyel indulnak, ismerve a tavalyi versenyzők eredményeit. Zsolt a Vásárhelyi Híreknek határozott elszántsággal jelentette ki, legalább egy aranynak meg kell lennie. Gergő hozzátette: „A célunk hogy a dobogó valamelyik fokára felálljunk.” A két sportoló tékvondóban, illetve hapkidóban nem először képviseli Magyarországot, hiszen évek óta ők ketten kapnak meghívást a koreai harcművészet fellegvárának tekintett, és a világ sok sportolója számára szinte elérhetetlen álomnak tartott, a legmagasabb képzési fokot biztosító Dél-koreai Kjung Hi Egyetemre. Az itt folyó - a két magyar számára a koreaiak által teljes egészében finanszírozott - világhírű kurzusra idén is kaptak meghívást, azonban a Magyar Taekwondo Szövetség jóváhagyását a koreaiak által kért határidőre nem kapták meg. Többek közt a Koreában eddig szerzett tapasztalataik nem csak saját fejlődésüket segíti, hanem beépítik az egyesület versenyzőinek edzésterveibe. Ennek is köszönhető, hogy nincs olyan verseny az országban, amelyről ne valamilyen dobogós helyezésekkel térnének haza. Március végén a Sportegyesület csapatgyőzelmével még a XII. Magyar Országos Taekwondo Diákolimpia és Engrich Mariann Emlékverseny Vándorkupáját is elnyerték, 12 év után először vidékiként, ezzel valószínű néhány ambíciózus budapesti egyesület orra alá borsot törve. Ezekben a napokban a sportegyesület napi edzésein túl a két Máté testvér a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tornacsarnokában gőzerővel készül az augusztusi egyesült államokbeli világbajnokságra. Máté Gergő elmondta, az iskola vezetésének nagyon hálásak, hogy a napi edzésekhez biztosított a helyük, de a világbajnokságra történő kiutazásban, a teljes technikai lebonyolításban és a finanszírozásban még egy sor nyitott kérdés van, hiszen például Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város támogatásának kérdése is a napokban rendeződik. (Forrás:

Vásárhelyi Hírek

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.