/

Könnyű nyári vacsora percek alatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ha egy tikkasztó nyári nap után valami igazán könnyű, de tartalmas finomságra vágyunk, a póréhagymaleves biztosan nyerő. Estére sem terheli a gyomrot, és pillanatok alatt elkészíthetjük. Ráadásul pár forintból elkészíthetjük vacsoránkat. Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:
– 4 nagyobb szál póréhagyma
– 5 dkg vaj vagy margarin
– egy nagy kupa tejföl
– 2 púpozott evőkanál liszt
– ízlés szerint: ételízesítő, bors
– feltétként: pirítós, sajt

Elkészítése:
A póréhagymát felkarikázzuk és a vajban/margarinban kicsit megdinszteljük. Felengedjük annyi vízzel, hogy két ujjnyira ellepje, és megfűszerezzük az ételízesítővel, és a borssal. Míg szépen felforr, kikeverjük a lisztet, a tejfölt egy kis vízzel, és a leveshez öntjük. Néhány percig még kis lángon kavargatva főzzük, illetve ha sűrűnek találjuk, hígíthatjuk. Az elkészült levest tányérkákba kanalazzuk és reszelt sajtos pirítóssal, abonettel kínáljuk.

Előző sztori

Mérséklődött a népességfogyás üteme

Következő sztori

Baleset a 47-es főúton – félpályás útzár