Közélet

71 kiló halat fogtak a dorozsmai médiások + FOTÓK

71 kiló halat fogtak a dorozsmai médiások + FOTÓK

2012. június 11., hétfő
71 kiló halat fogtak a dorozsmai médiások + FOTÓK

A MultiMédiaJerney horgászversenyen a dorozsmai Jerney-iskola média szakkörösei mérhették össze halas tudásukat. Összesen 71 kilónyi pikkelyest fogtak az ifjak szombaton.

„A horgászverseny gondolata négy évvel ezelőtt fogalmazódott meg a Jerney János Általános Iskola médiaszakköröseinek fejében. Az első versenyt egy kis magántavon rendeztük meg öt csapat, tíz diák részvételével. A következő évben változott a helyszín, a Lencsés horgásztavon 'eredtek' a gyerekek a halak nyomába. Az idei, 2011/2012-es tanévben sokat változott a rendezvény. A helyszín megmaradt, de a megmérettetést őszi és tavaszi fordulóra bontottuk. A fordulók alatt legtöbb halat fogó csapat tagjai a különböző díjak mellett egy-egy vándorserleget is hazavihettek. Ebben az évben már több támogató segítette a diákok jutalmazását. Fontos változás, hogy idén már 3-4. osztálytól kezdve lehetett nevezni, és a szülők segíthettek csemetéiknek” – mondta el portálunknak a főszervező,

Halasi János

. A verseny során a kifogott halak összsúlya adta a végeredményt. A halakat kifogásuk után azonnal mérlegelték, utána pedig mehettek vissza a vízbe, megóvva ezzel egészségüket. A 2011/2012-es versenyszezonban összesen 13 csapat 26 diákkal vett részt, a kifogott halak összsúlya pedig 71,5 kg volt.

Az őszi forduló végeredménye:

I. helyezett:

Halvadászok;

Halasi Szabolcs

Tanács Zoltán

(5. évfolyam) 17,5 kg

II. helyezett:

Csontkukacok;

Csongrádi Dávid

Simon Gábor

(6. évfolyam) 3,5 kg

III. helyezett:

Delta;

Horváth Dénes – Tanács Levente

(8., 7. évfolyam) 1,45 kg

Összesített eredmény a tavaszi forduló után:

I. helyezett:

Halvadászok; Halasi Szabolcs – Tanács Zoltán (5. évfolyam); összesen 35,8 kg

II. helyezett:

Csontkukacok; Csongrádi Dávid – Simon Gábor (6. évfolyam); összesen 14,6 kg

II. helyezett:

Óriáshalak;

Szekeres Erik – Turzó Gábor

(3. évfolyam); összesen 7,9 kg

A versenyt támogatói:

Erdei Horgászbolt, Jerney János Alapítvány, Marosmix Bt., M-horog Horgász Pláza, SCH Horgászbolt. Külön köszönet a Lencsés horgásztónak a helyszín biztosításáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.