Bulvár

Nem engedték fel a buszra, lopott egy kerékpárt

Nem engedték fel a buszra, lopott egy kerékpárt

2012. május 16., szerda
Nem engedték fel a buszra, lopott egy kerékpárt

Alig állt a lábán az italtól, de Szegedre akart utazni Zákányszékről. Amikor a buszsofőr visszautasította, beverte a busz ajtajának üvegét, majd ellopott egy kerékpárt - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Hétfőn délelőtt egy erősen ittas férfi akart Zákányszék főutcáján felszállni a Szeged felé tartó menetrendszerinti járatra. A sofőr nem engedte, hogy velük utazzon, ezért a férfi dühében betörte az autóbusz első ajtajának üvegrészét, amivel körülbelül kétszázezer forint kárt okozott. Ezután elindult a település központja felé, ahol egy udvaron meglátott egy kerékpárt, amit magához vett. A férfit azonban követte az autóbusz vezetője és egy időközben odaérkező polgárőr is, akik a rendőrök megérkezéséig visszatartották az erősen ittas embert. A 45 éves román állampolgár kihallgatásán elismerte a bűncselekmények elkövetését. Mint mondta, a kerékpárt azért lopta el, hogy megmutassa a sofőrnek, hogy mindenképpen eljut Szegedre, ha nem busszal, akkor kétkerekűvel. A férfi ellen rongálás bűntette és lopás vétsége megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Mivel korábban már volt büntetve, illetve állandó lakóhellyel nem rendelkezik, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette és előterjesztést tett az előzetes letartóztatásának indítványozására - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.