Közélet

Frakcióvezetőt választ a Fidesz

Frakcióvezetőt választ a Fidesz

2012. május 29., kedd
Frakcióvezetőt választ a Fidesz

Ma nevezi ki Áder János köztársasági elnök tárca nélküli miniszterré Varga Mihályt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá Lázár Jánost, a Miniszterelnökség másik két államtitkárává pedig Szijjártó Pétert és Győri Tibort. Rogán Antal személyében pedig új vezetőt választ a Fidesz parlamenti frakciója.

Az államfő délután a Sándor-palotában nevezi ki június 2-i hatállyal az új minisztert és államtitkárokat.

Varga Mihály

-

Fellegi Tamás

utódjaként - az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalásokat irányítja majd tárca nélküli miniszterként. Őt az eddigi Fidesz-frakcióvezető,

Lázár János

váltja a Miniszterelnökség élén.

Szijjártó Péter

,

Orbán Viktor

kormányfő jelenlegi szóvivője államtitkárként a miniszterelnök nemzetközi kapcsolataiért felel,

Győri Tibor

pedig jogi munkát végez majd. Azt, hogy Szijjártó Péternek lesz-e utódja a szóvivői poszton, és ha igen, ki, egyelőre nem tudni, az azonban biztos - mint arról Lázár János beszámolt a Délmagyarországnak -, hogy a Miniszterelnökségen ezentúl lesz egy parlamenti és egy stratégiai helyettes államtitkárság, valamint egy koordinációs csoport is. Utóbbi azon fog dolgozni, hogy a vidék, a választókörzetek érdekei érvényesüljenek. A Fidesz-frakció új vezetőjéről, Rogán Antalról is ma döntenek: az V. kerület polgármesterét, a parlament gazdasági bizottságának elnökét várhatóan délelőtti ülésén választja meg vezetőjének a kormánypárti képviselőcsoport Lázár János helyére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.