Közélet

Csökken a nyomtatott sajtó példányszáma

Csökken a nyomtatott sajtó példányszáma

2012. május 18., péntek
Csökken a nyomtatott sajtó példányszáma

Tovább csökkent a nyomtatott sajtó példányszáma az idén az első negyedévben - írta a Napi Gazdaság pénteken a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) adatai alapján.

A közéleti napilapok közül szinte mindegyikből kevesebbet adtak el, mint az előző három hónapban, így például a Népszabadságból naponta átlagosan kevesebb mint 60 ezret, szemben a tavaly negyedik negyedévi 62 ezerrel. A Magyar Nemzet hasonló mennyiséget veszített, és 42 ezer 800 darabot adtak el belőle naponta, míg a Magyar Hírlap tartani tudta 10 ezer 600 darabos példányszámát. A Népszava sokáig stabilan tartotta magát, most azonban veszített piacából, és az első negyedévben már kevesebb mint 19 ezer fogyott belőle - írta a Napi Gazdaság. A regionális lapok közül a Kisalföld az egyik legnagyobb példányszámú, s bár néhány százzal csökkent az eladása, 68 ezres példányszámával jócskán meghaladja az országos átlagot. A bulvárlapok példányszáma is esett, például a Blikkből csaknem hatezerrel, a Borsból pedig kétezerrel kevesebb fogyott. A szórakoztató magazinok - bár magas példányszámúak - eladásai szintén elmaradnak a korábbiaktól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.