A pedagógusokat köszöntötte az SZTE vezetése + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes ünnepi beszédében úgy fogalmazott, az SZTE valamennyi pedagógusa átérzi a pályával járó felelősséget.

Gyakorló iskoláinak tanárait, valamint a pedagógusképzéssel foglalkozó karok vezetőit invitálta bensőséges kis fogadásra csütörtökön a Szegedi Tudományegyetem. A Dugonics téri központi épületben tartott ünnepségen Homoki-Nagy Mária oktatási rektorhelyettes köszönte meg a pedagógusok munkáját az intézmény vezetése nevében. A professzor asszony a szakmát érintő rendkívül aktuális problémának nevezte, hogy vajon azok, akik pedagógusnak vallják magukat, fel tudnak-e készülni erre a rohamosan változó világra. Fel tudják-e vértezni magukat emellett azzal a tudással, mellyel a folyamatos kihívások alatt álló diákoknak nemcsak az élet szép oldalát mutatják meg, de a rossz részétől is meg tudják őket óvni?

Homoki-Nagy Mária szerint a szegedi egyetem büszke lehet munkatársaira ezen a téren is, hiszen az SZTE minden pedagógusa átérzi a hivatással járó felelősséget. Ezt bizonyítja az egyetemi pedagógusképzés sikeressége, valamint gyakorló iskolákban folyó munka eredményessége, ami többek között a kiváló versenyeredményekben ölt testet.

no images were found

Előző sztori

Pénteki programajánló: tetőkoncert, tánc és ünnep

Következő sztori

Teke: vacsorával zárta sikeres szezonját a Szegedi TE