Labdarúgás: egy alsóvárosi pontocska Pusztamérgesről

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiss Ferenc legényei mintha be lennének oltva góllövés ellen, ezúttal sem tudtak győzni a megyei III. osztályú bajnokságban.

A megyei III. osztály Homokháti csoportjának 22. fordulójában vasárnap Pusztamérgesre látogatott a Víziközmű-Alsóváros. A kezdeti kiegyenlített játékot követően a mezőnyben többet passzoló Alsóváros több helyzetet alakított ki Demeter kapuja előtt, ám a pontosság hiányzott a befejezésekből.

A folytatásban pihenő után vezetést szerzett a Pusztamérges védelmi kihagyás után, és sovány előnyüket a hátralévő időben igyekeztek megőrizni: visszaállva a saját térfelükre, gyors kontrákkal próbálkoztak. A vendégek becsülettel küzdöttek, de mintha játékosai az utóbbi hetekben be lennének oltva a gólszerzés ellen. (A csapatkapitány Farkas M. háromszor találta el a felső lécet.) A hajrában összejött az egyenlítés, majd nagy izgalmak és egy vitatható játékvezető döntés végén alakult ki a végeredmény. A 24 pontos alsóvárosiak jelenleg a tabella nyolcadik helyén tanyáznak, míg a Pusztamérges 11 pontjával tizenkettedik, azaz utolsó előtti.

Április 21-én (szombaton) a Szabadság téren kettős mérkőzés lesz: 15 órakor a Szentmihály a dobogóra esélyes Mórahalom II.-t fogadja, utána 17 órakor az Alsóváros játszik Ruzsa csapata ellen.

A megyei III. osztály Homokháti csoport 22. fordulójában:

Pusztamérges FC – Víziközmű-Alsóváros SE 1-1 (0-0). Pusztamérges, 50 néző, vezette: Savanya.
Pusztamérges: Demeter – Szekeres, Martonos P., Simhercz, Farkas J. (Preszner 46′), Czékus, Sári, Lehóczki, Kispál, Gyuris, Kisfaludi. Edző: Huszta János.
Alsóváros: Szécsi – Daróczi, Martonosi A., Müller, Török J. – Hüvös, Kéri (Szántai 20′),
Farkas M., Csúcs (Török M. 60′) – Polyák, Nagypál. Edző: Kiss Ferenc.
Gólszerzők: Kispál, illetve Hüvös

Krónika:

50. perc: Sári a bal oldalról pontos labdával hozza helyzetbe a középen üresen maradt Kispált, és a veterán támadó 14 méterről magabiztosan lő a kapu bal oldalába; 1-0
83. perc: Farkas M. 20 méterről lövéssel próbálkozik, még a tizenhatos vonalánál Hüvös
L. beleér, és lábáról a labda védhetetlenül vágódik a léc alá a labda; 1-1
89. perc: Nagypál középen egyedül vezeti a labdát a hazai kapu irányába, amikor hátulról Lehóczki felvágja. A pusztamérgesi játékos piros lapot, az Alsóváros 20 méterről
szabadrúgást kap: Farkas M. lövése a felső lécről kifelé pattan a berobbanó Polyák
elé, és a csatár közelről a hálóba továbbítja: ám gól nincs, a partjelző intésére a játékvezető érvényteleníti, és véget vett a találkozónak…

Default thumbnail
Előző sztori

Az SZTE a második-harmadik legnépszerűbb egyetem

Következő sztori

Megye I-es tippbajnok: Gonda László 18 pontos

Legutóbbi hasonló cikkek