Fallabda: címvédésre készül a Tisza Squash SE a kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vasárnap címvédésre készül a szegedi Tisza Squash SE fallabdacsapata a magyar kupában. Ennek kapcsán tartottak csütörtök délben sajtótájékoztatót Squash Club Szabadidőközpontban.

Rangos esemény lesz mind a hétvégén, mind a nyár folyamán a szegedi Squash Club Szabadidőközpontban. Pápai Miklós, a Tisza Squash SE elnöke elmondta, tavaly a fővárosban sikerült megnyerni a magyar kupát egy nagyon fiatal, 18 év alatti átlagéletkorú egységgel. Az ellenfelek kapcsán megtudtuk, két fővárosi klub azért egyesült, hogy összegyűjtse a magyar fallabda-válogatott legjobbjait. “A tavalyi csapat annyiban változott, hogy egy évvel idősebbek lettünk. Hazai pályán leszünk, ez nagyon sokat jelent. A belépés ingyenes lesz, reméljük minél több lelkes szurkoló kilátogat a vasárnapi eseményre” – tette hozzá az elnök.

“Rengeteget jelent számomra a hazai pálya, ha az ember a saját nevét hallja a szurkolóktól. Talán még Krajcsák Márk is verhető lesz!” – mondta el Hoffmann Péter, a klub fiatal versenyzője, aki tavaly a Bundesliga 2 bajnoka lett a 3-as pályán. “A szezon egyik utolsó versenye lesz, remélem sikerül a döntőbe bejutnunk, és ott ismét nyernünk” – fogalmazott Sebők Benedek, a klub nagy tehetsége, aki 1-es pályán játszva Svédországban vendégszerepel.

A program szerint vasárnap 10 órakor kezdődik, majd 14-15 óra magasságában következnek a döntők. Hat négyfős csapat játszik két hármas csoportba osztva, a játékosok egymás után játszanak. A mindent eldöntő csatát szegedi részről a kettes játékos, Sebők Benedek vívja, ezen múlik a győzelem Pápai Miklós szerint. “Van taktikázás is, nem mindig a legerősebb összeállításba játszunk, hogy a jobbakat pihentethessük” – közölte az elnök. A keretet a Hoffmann Péter, Sebők Benedek, Kiss Dániel, Vas Máté, Vas Márton, Kerényi Ádám hatos alkotja.

A veterán fallabdások is aktív életet élnek, nyáron épp egy ilyen versenynek ad otthont a szegedi Squash Club: június 15-17 között rendezi meg a szegedi Squash Club
Szabadidőközpont az európai squash legjelentősebb szenior versenyét. Remélhetőleg a tavalyi nevezési rekord (15 ország 112 versenyző) megdől, hiszen már most neveztek játékosok Ausztráliából, Kanadából, Izraelből, Angliából, Csehországból, Finnországból, Görögországból, Németországból, Szlovákiából, Szlovéniából és természetesen Magyarországról.

“Rétegsportról van szó, de óriási dolog, hogy Ausztráliából, Angliából, Izraelből is jönnek versenyzők, Világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérmesek is itt lesznek, csak már idősebbek, 50-60 évesek” – mondta el Gusztos Gábor a Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója. A verseny népszerűsége a körítésben is rejlik, ugyanis a sportot követően színes programokat kínálnak a szervezők. Idén pénteken fellép az üllési citerás együttes és a néptánccsoport, majd élő koncertet ad a Storyville Jazz Band, szombaton a Nada hastánc csoport előadása és a Tom & The Sawyer élő koncertje, de például még víz alatti sörivóverseny is szerepel a műsorban.

Előző sztori

Szegedi futballpalánták I.: Gellény, Gárgyán, Lakos, Pintér, Ábrahám

Következő sztori

Jövőbarát Napokat tart az EDF DÉMÁSZ