/

Erős tranzitforgalom várható az M5-ös autópályán

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A jövő hét végi húsvéti ünnepek alatt a röszkei határátkelőhely irányába az európai iskolai szünetek miatt megnövekvő tranzitforgalom torlódásokat okozhat az M5-ös autópályán és a határátkelő környékén – tájékoztatta a sztráda működtetésért felelős AKA Alföld Koncessziós Autópálya Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a cég és az illetékes hatóságok felkészültek a forgalom kezelésére. Az autópálya üzemeltetője, az A-WAY ITE Autópálya Zrt. rendszeresen végzi üzemeltetési és ellenőrzési feladatait. Az érintett szervezetek folyamatosan figyelik a röszkei határátkelőhely forgalmát és szükség esetén haladéktalanul beavatkoznak. Az autópálya forgalmát befolyásoló tényezőkről a változtatható jelzésképű táblák tájékoztatják az utazókat – áll az MTI-hez eljutatott közleményben.

Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, várhatóan április 4-étől, szerdától várható a kilépő forgalom erősödése a röszkei határátkelőhelyen. Az ünnepekről visszatérők első hulláma húsvét hétfőn érkezik a magyar határhoz, a második turnus pedig egy héttel később, az ortodox húsvétot követően. Az alezredes azt tanácsolta az ebben az időszakban útnak indulóknak, hogy a rendőrség honlapján tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről és szükség esetén válasszák a tompai vagy a tiszaszigeti átkelőt, ez utóbbit a magyar és a szerb állampolgárok használhatják 8 és 16 óra között.

Előző sztori

DK: A kultúra a szegedi költségvetés áldozata

Következő sztori

Plágiumgyanús Bokros Lajos doktorija is