Gasztro

Déli Szó Receptbajnok verseny – Díjazzuk a legjobbakat!

Déli Szó Receptbajnok verseny – Díjazzuk a legjobbakat!

2012. március 2., péntek
Déli Szó Receptbajnok verseny – Díjazzuk a legjobbakat!

Receptpályázatunk ehavi témája: Vannak akik forrón szeretik

Az emberek mindig tudták, hogy ha mást nem is, de levest mindig kell enni. A legszegényebbek legtöbbször csak zöldségből vagy zablisztből készítették, jobb esetben egy kevés hússal. A kevésbé szegények a heti maradékokból főztek levest. Mint „gyógyszer” máig is használatos, lévén meleg, könnyű és tápláló, egyszersmind biztosítja a szervezet számára szükséges folyadékmennyiséget. Értékeit a fogyókúrázók is könnyen felismerhetik: rostok, fehérjék, ásványi anyagok, vitaminok és utoljára, de nem utolsó sorban víz – mindez alacsony kalóriatartalommal. Fogyasztásuknak pedig még nagyobb aktualitást ad a most kezdődő böjtidőszak. Önnek melyik a kedvenc levese?

Szeret Ön is sütni-főzni? Tud egy jó receptet és szívesen megosztaná másokkal? Legyen Ön is receptbajnokaink egyike! A receptbeküldők ebben a hónapban kategóriák nélkül versenyezhetnek. A legötletesebb és ízesebb receptek beküldői között értékes szakácskönyveket osztunk ki. A receptleírásokat a következő módon juttassák el Szerkesztőségünkbe: pontos hozzávalók megadása, az elkészítés menetének részletes ismertetése, hőfokok. A pályázatokat pontos név, lakcím, telefonszám feltüntetésével a recept@szegedma.hu email címre vagy postai úton a Déli Szó magazin szerkesztőségéhez lehet beküldeni, az alábbi címre: 6725 Szeged, Szentháromság u. 77. Beküldési határidő: 2012. március 14. (szerda, este 24 óráig). Eredményhirdetés: 2012. március 16. (péntek)

A receptverseny szabályai:

1) A pályázatra olyan saját receptekkel lehet jelentkezni, amelyek elkészítése a hónap témájához kötődik. 2) Egy beküldő több recepttel is nevezhet, és akár minden kategóriában. Ez által növelheti esélyét az ajándékok elnyeréséhez. 3) A recepteket a következő módon kell beküldeni: pontos hozzávalók megadása, az elkészítés menetének részletes ismertetése, hőfokok. 4) A receptek a pályázat lezárását követően bekerülnek Szerkesztőségünk nagy recepttárába, ahonnan gourmand munkatársaink kiválasztják a nyerteseket. A legjobb receptek ezután felkerülnek a SZEGEDma.hu internetes hírportál A hét receptje menüpontjába. 5) A nyerteseket postai úton, illetve telefonon értesítjük, valamint nevüket a www.szegedma.hu oldalon A hét receptje menüpontban lehet megtekinteni. 6) A pályázók nevezéskor elfogadják, hogy a beküldött recepteket a Déli Szó magazin, és a SZEGEDma.hu a továbbiakban saját tartalmaként kezeli, és azok szerzői jogait a beküldőtől független módon gyakorolja. Szerkesztőségünk ugyanakkor semmilyen felelősséget nem vállal a receptek származásáért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.