Egyetem

Igazítsd Szegedhez az okostelefonod!

Igazítsd Szegedhez az okostelefonod!

2012. január 27., péntek
Igazítsd Szegedhez az okostelefonod!

Andoroidos okostelefonodat most még okosabbá teheted az iszegedma nevű alkalmazással. Az iszeged és a SZEGEDma közös programja segít, hogy mindig képben legyél Szegeden - legyen szó hírekről, közéleti eseményekről, vagy akár koncertekről.

Programok, esték megszervezésére, cégek keresésére és hírolvasásra is kiválóan alkalmas az iszeged és a SZEGEDma együttműködéséből létrejött, ingyenesen letölthető és használható iszegedma nevű alkalmazás. A programot kifejezetten Android operációs rendszer alatt futó okostelefonokra tervezték, letöltésével egy Szeged-központú programfüzetet és egy folyamatosan frissülő hírfolyamot integrálhatunk a mobilunkba. Segítségével megtekinthetjük az aktuális moziműsort, a kulturális rendezvényekről, koncertekről és kiállításokról értesülhetünk, de a város legtöbb cégét, üzletét is megtaláljuk rajta.

iszeged + szegedma = iszegedma

Az iszeged.hu egy szegedi cégkereső és programajánló oldal. Egy éve, márciusban jött létre, hogy tájékoztasson az aktuális szegedi programokról és egyben a szegedi cégek, üzletek keresésében is segítséget nyújtson. Az élő adatbázison alapuló információk jól jöhetnek, ha nem tudjuk, hol kapjuk meg, amit vennénk, vagy meddig van nyitva az üzlet, ahol keresünk valamit. A kulturális programkínálat tartalmazza a mozi és színházműsort is, de a szegedi underground életről, az alternatív színházi és egyéb programokról is tájékoztat. Mindez egy letisztult, könnyen használható felületen böngészhető, vagy hozzáférhető mobil weben is. Az iszeged és a szegedma együttműködésének köszönhetően a fenti információk és a szegedma hírszolgáltatása már nem csak web alapon, hanem Android alapú okostelefonokon is elérhető az iszegedma alkalmazás segítségével. Akinek van ilyen telefonja, nincs más dolga, mint letölteni az Android Marketről – akár a mellékelt QR kód segítségével – vagy közvetlenül erről a címről. Az alkalmazás képes a hírekhez, programokhoz vagy moziműsorokhoz tartozó videókat közvetlenül is megmutatni, illetve a programok és keresett üzletek helyszínét térképen jelölni. Egy-egy információ az első betöltés után már offline is elérhető, így pl. az otthon kinézett program főbb adatai bármikor újra előkereshetők. Nagyobb szegedi fesztiválok idején (SZIN, Őszi Kulturális Fesztivál, Kutatók Éjszakája, stb.) külön menüpontként offline is használható programfüzetként is működik. Az oldal és a program továbbfejlesztésével kapcsolatos bármilyen ötletet szívesen fogadunk az info@iszeged.hu címen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.