A megyei önkormányzat igen, Szeged városa nem osztott jutalmakat

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az országos sajtó az állami szférában osztott prémiumoktól volt hangos az elmúlt napokban, melyek közül többet cáfoltak, más ügyekben meg kivizsgálást ígértek a kormány részéről. Szűkebb környezetünket tekintve a megyei önkormányzat osztott év végi jutalmakat, Szeged városa nem.

Év elején az egyik bulvárlap állami cégeknél és a Főpolgármesteri Hivatalnál osztott több milliós prémiumokról is írt. Több állami vállalt cáfolta a hírt, némelyiknél azonban valóban történtek döntések kifizetésekről, a kormányszóvivő ezek kivizsgálásáról nyilatkozott. A fővárosban a sajtószolgálat pedig úgy reagált, hogy olyan bérmaradványokat osztottak szét, amit nem lehet átcsoportosítani, ki kell fizetni a dolgozóknak.

A prémiumokkal kapcsolatban megnéztük, hogy megyénkben és városunkban történtek- e kifizetések a közszférában.

A megyei önkormányzatnál – melynek az eddig kezelt teljes ingatlanállománya állami fenntartásba került – decemberben 10,8 millió forintból osztottak jutalmat. A helyi napilap kérdésére a sajtószolgálat azt közölte, hogy 30 fő kapott átlagban mintegy 2 havi jutalmat, ami átlagosan nettó 360 ezer forintot jelent fejenként.

A szegedi közgyűlés idén nem osztott prémiumelőleget a cégvezetőknek, bár az előző években ez volt a gyakorlat (a 2010-es évet kivéve). A cégvezetők teljesítményhez, célokhoz kötött jutalmainak a maximuma az éves bérük 80 százaléka, aminek a 40 százalékához juthatnának hozzá év végén, a teljes prémiumösszeget egyébként áprilisban a közgyűlés döntésének megfelelően vehetik fel a cégvezetők.

Felkerestük a szegedi önkormányzat jegyzői irodáját, hogy érdeklődjünk, adtak-e prémium jellegű juttatásokat a polgármesteri hivatal vezető beosztású alkalmazottainak. Az irodán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a 2011-es év végén ők sem osztottak jutalmat senkinek.

Default thumbnail
Előző sztori

Új csúcsra emelkednek az üzemanyagárak

Default thumbnail
Következő sztori

Csütörtöktől újra lesz Sport Klub a T-Home csomagokban

Legutóbbi hasonló cikkek