Közélet

A megyei önkormányzat igen, Szeged városa nem osztott jutalmakat

A megyei önkormányzat igen, Szeged városa nem osztott jutalmakat

2012. január 9., hétfő
A megyei önkormányzat igen, Szeged városa nem osztott jutalmakat

Az országos sajtó az állami szférában osztott prémiumoktól volt hangos az elmúlt napokban, melyek közül többet cáfoltak, más ügyekben meg kivizsgálást ígértek a kormány részéről. Szűkebb környezetünket tekintve a megyei önkormányzat osztott év végi jutalmakat, Szeged városa nem.

Év elején az egyik bulvárlap állami cégeknél és a Főpolgármesteri Hivatalnál osztott több milliós prémiumokról is írt. Több állami vállalt cáfolta a hírt, némelyiknél azonban valóban történtek döntések kifizetésekről, a kormányszóvivő ezek kivizsgálásáról nyilatkozott. A fővárosban a sajtószolgálat pedig úgy reagált, hogy olyan bérmaradványokat osztottak szét, amit nem lehet átcsoportosítani, ki kell fizetni a dolgozóknak. A prémiumokkal kapcsolatban megnéztük, hogy megyénkben és városunkban történtek- e kifizetések a közszférában. A megyei önkormányzatnál – melynek az eddig kezelt teljes ingatlanállománya állami fenntartásba került – decemberben 10,8 millió forintból osztottak jutalmat. A helyi napilap

kérdésére

a sajtószolgálat azt közölte, hogy 30 fő kapott átlagban mintegy 2 havi jutalmat, ami átlagosan nettó 360 ezer forintot jelent fejenként. A szegedi közgyűlés idén nem osztott prémiumelőleget a cégvezetőknek, bár az előző években ez volt a gyakorlat (a 2010-es évet kivéve). A cégvezetők teljesítményhez, célokhoz kötött jutalmainak a maximuma az éves bérük 80 százaléka, aminek a 40 százalékához juthatnának hozzá év végén, a teljes prémiumösszeget egyébként áprilisban a közgyűlés döntésének megfelelően vehetik fel a cégvezetők. Felkerestük a szegedi önkormányzat jegyzői irodáját, hogy érdeklődjünk, adtak-e prémium jellegű juttatásokat a polgármesteri hivatal vezető beosztású alkalmazottainak. Az irodán azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a 2011-es év végén ők sem osztottak jutalmat senkinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.