Hétköznapi őrületek a Kisszínházban + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Pénteken debütál a Kisszínházban Petr Zelenka Hétköznapi őrületek című komédiája Balikó Tamás, korábbi pécsi színigazgató rendezésében.

A darab főszerepében a Szegeden vendégművészként legutóbb a Liliomban játszott Pindroch Csaba látható, de mellette sok ismert és kedvelt név – így például Fekete Gizi, Ádám Tamás, Erdélyi Timea, Kárász Zénó, Kéner Gabriella, Borovics Tamás, Márkus Melinda, Barnák László vagy Danis Lídia – is színesíti az előadást.

A sokszereplős, kacagtató komédia középpontjában álló harmincas Petr, akit barátnője elhagyott, azon kapja magát, hogy szomszédjait kukkolja – külön felkérésükre. Azonban ebben a világban nem kizárólagos az őrültség, itt mindenki bolond egy kicsit: apja, akinek legnagyobb aggodalma, hogy vajon egy villanykörte belefér-e az ember szájába; anyja, aki kényszeresen újságkivágásokat gyűjt, valamint hobbiból véradásra jár; jó barátja, aki a porszívóval tart fent meglehetősen intimnek nevezhető kapcsolatot; főnöke, akinek szexuális érdeklődése szintén rendhagyónak nevezhető. A szereplők hol mulatságos, hol groteszk helyzetekbe keveredve kergetik egymást és vágyaikat.

A kortárs cseh szerző komédiáját 16 éves kortól ajánlják.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Kétezer lakosonként egyetlen dohányárus

Default thumbnail
Következő sztori

Aranyérmes magyar pezsgő

Legutóbbi hasonló cikkek