Közélet

A KDNP teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót

A KDNP teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót

2011. december 18., vasárnap
A KDNP teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) teljes támogatásáról biztosítja Szászfalvi Lászlót, az egyházügyi államtitkár és hivatala rendkívüli szakmai, minőségi munkát végzett az egyházügyi törvényjavaslat előkészítése során - mondta Semjén Zsolt pártelnök vasárnap az MTI-nek.

A KDNP elnöke arra reagált, hogy

Nyakó István

, az MSZP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP az egyházügyi törvény kapcsán megmutatkozott alkalmatlansága miatt

Szászfalvi László

, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházakért felelős államtitkárának azonnali felmentését követeli.

Semjén Zsolt

hozzátette: Nyakó István a szokásos szereptévesztésben van, amikor államtitkárok felmentéséről, vagy kinevezéséről osztogat tanácsokat, hiszen a választópolgárok egy dolgot világosan kinyilvánítottak, az MSZP-re ezt a jogot biztosan nem bíznák. A kereszténydemokrata politikus feltette a kérdést, honnan tudja Nyakó István, hogy az Alkotmánybíróság milyen döntést fog hozni. Attól, hogy néhány évig az egyházügyi bizottságban forgolódott még nincs "prófétai karizmája" - fogalmazott a KDNP elnöke. Az pedig különösen bizarr, hogy az a szocialista párt tetszeleg a vallásszabadság védelmezőjének szerepében, aki sok évtizeden keresztül az ateista marxizmus diktatúráját kényszerítette az országra, aminek egyik legfőbb ideológiai fundamentuma a vallásnak az elpusztítása és üldözése volt - jegyezte meg Semjén Zsolt.

Lázár János

pénteken jelentette be: hatályon kívül helyezik a júliusban elfogadott új egyházügyi törvényt "jogtechnikai megfontolások" miatt. A politikus azt mondta, hétfőn "megtalálják" a jogtechnikai megoldást a hatályon kívül helyezésre, kijavítják a formai hibákat, ám a jogszabály "tartalmi struktúráján" nem fognak változtatni. A hatályon kívül helyezést Lázár János azzal indokolta, hogy a törvény nyári elfogadásának módja, menetrendje nem felelt meg "minden közjogi kritériumnak".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.