/

Új szociális központot adtak át Zsombón + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közel 50 milliós pályázati forrásból épült fel a Szeged melletti dinamikusan fejlődő településen a szociális szolgáltatóház, ahová a település teljes szociális ellátórendszere beköltözött.

Az intézményt – ahogy a szociális ellátást eddig – a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás (SZKTT) működteti majd. Az ünnepélyes átadáson Gyuris Zsolt polgármester kiemelte, az első sikertelen pályázat után a kitartásnak is köszönhető, hogy a második már sikerrel járt, így érkezhetett e célra mintegy 47,4 millió forint. A település vezetője elmondta, hogy eddig az óvoda épülete mögötti melléképületben működött az iroda és minden más hozzá kapcsolódó szociális szolgáltatás, így most egy komoly minőségi változás kezdődhet az ellátásban, főleg infrastrukturális téren.

„Hazajöttem, hiszen zsombói gyerekként gyakran játszottam ezen a területen, ahol most ez az épület áll, keresztapám pedig itt lakik szemközt” – emlékezett beszédében B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott kiemelve, hogy az elmúlt harminc évben óriási fejlődésen ment keresztül Zsombó, amiért pártállástól függetlenül illeti köszönet az eddigi településvezetőket. Ez a fejlődés egyre csak fokozódik, külön kuriózuma a helységnek, hogy átlag életkora 37 év. „A fiataloktól igenis elvárható, hogy törődjenek az idősekkel, akik példáján, életén, tettein keresztül identitást adhatnak Zsombónak” – emelte ki.

Az ünnepségen Rátkai Imre, az SZKTT munkaszervezeti vezetője és Ványai Éva igazgató jelképesen átvette az épület kulcsát, B. Nagy László pedig átvágta a nemzeti színű szalagot a bejárat előtt. Az átadón felléptek Gábor Anett (furulya), Szalma Imréné (vers) és a Bokréta Népdalkör.

no images were found

Előző sztori

Francia információs pont az Egyetemi Könyvtárban + FOTÓK

Következő sztori

Szombaton Szegeden rakparti Rak-Party