Gazdaság

Vásárhely előtörlesztéssel csökkenti a hitelállományt

Vásárhely előtörlesztéssel csökkenti a hitelállományt

2011. szeptember 22., csütörtök
Vásárhely előtörlesztéssel csökkenti a hitelállományt

Egyösszegű előtörlesztéssel, több mint 860 millió forinttal csökkenti hitelállományát a hódmezővásárhelyi önkormányzat szeptember végén - döntött csütörtöki ülésén az alföldi város közgyűlése.

A 862,459 millió forintos, szeptember 30-án teljesülő, egyösszegű hiteltörlesztést a város a betétállományából fedezi. A visszafizetéssel -, amelyre a bankkal kötött hitelszerződés ad lehetőséget - az önkormányzat egy 2015-ig esedékes hitelt törleszt, amelynek a kamatköltségein így 31,8 millió forintot takarít meg. A mostani, a költségvetés készítésekor még nem tervezett törlesztéssel együtt mintegy 3 milliárd forinttal csökken a város hitelállománya az idei évben - mondta a közgyűlésen

Lázár János

(Fidesz) polgármester. A hódmezővásárhelyi önkormányzat 2011-es költségvetése alapján az önkormányzat az adósságai visszafizetésére 1,55 milliárd, kamatokra pedig 511 millió forintot fordít az idei évben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.