Közélet

Lámpák és buszsávok a Torontál téren + FOTÓK, VIDEÓ (FRISSÍTVE)

Lámpák és buszsávok a Torontál téren + FOTÓK, VIDEÓ (FRISSÍTVE)

2011. szeptember 2., péntek
Lámpák és buszsávok a Torontál téren + FOTÓK, VIDEÓ (FRISSÍTVE)

A tanévkezdésre nagyjából elkészültek Belvárosi híd újszegedi hídfőjének útépítési munkái, a közlekedési lámpákat szeptember 12-én kapcsolhatják be.

Ahogy portálunk már

beszámolt róla

, az elektromos tömegközlekedési projekt részeként a Belvárosi híd újszegedi hídfőjénél új közlekedési csomópontot alakítottak ki.

Gyimesi László

városfejlesztési és külügyi tanácsnok (Fidesz) pénteki sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy 244 millió forintból végezték el a fejlesztést, melynek révén a tömegközlekedési járművek gyorsabban juthatnak át a Tisza túlsó oldalára. Természetesen a mindenki számára ismert dugók nem szűnnek meg, de mivel a buszok és trolik külön sávon közelíthetik meg a hidat, és a lámpás kereszteződésnél elsőbbséget fognak élvezni az autósokkal szemben, hamarabb fognak átérni a túlpartra az utasokkal teli járművek. A beruházás részeként a hídfőhöz vezető utakon buszsávokat alakítottak ki, és a lámparendszer csak annyi gépkocsit enged majd fel a hídra, amennyi egyszerre át tud hajtani azon. Gyimesi elmondta, a liget két oldalán középen létesült buszsáv, a Székely soron a sportcsarnoktól a hídig, illetve a Népkert soron a Jankovics utcától szintén a hídfőig. Ezen kívül új helyen peronszigetes buszmegállókat alakítottak ki. A kivitelező elbontott és újjáépített 1100 négyzetméter közutat, 600 négyzetméter járdát, szintén 600 méteren a közvilágítást, illetve 710 méter troli felsővezetéket. A Szeged Pólus Nonprofit Fejlesztési Kft. ügyvezetője,

Pacza József

a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a közlekedési lámpákat szeptember 12-én üzemelik be, s ezután tudják majd összehangolni a híd túloldalán lévő lámpákkal.

Városháza: a Fidesz ezért a beruházásért támadta Botkát

A sajtótájékoztatón elhangzottakra a polgármesteri kabinet nevében

Vécsey Ágnes

sajtófőnök az alábbi nyilatkozatot bocsátotta ki. "Gyimesi képviselő úr mai sajtótájékoztatóján elfeledkezett egy fontos információról: nevezetesen, hogy az általa 'átadott' beruházás, az újszegedi hídfő közlekedési rekonstrukciója része annak a három éves, közel harmincmilliárdos tömegközlekedési nagyprojektnek, amelyért ő és fideszes képviselőtársai folyamatosan bírálták és támadták Botka László polgármestert."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.