Közélet

Lázár eladná a kormányüdülőket

Lázár eladná a kormányüdülőket

2011. augusztus 29., hétfő
Lázár eladná a kormányüdülőket

A Fidesz frakcióvezetője szerint jó üzenet lenne a társadalom felé, ha a kabinet felülvizsgálná, milyen állami vezetői körnek jár kiemelt egészségügyi ellátás, ahogyan az is, ha eladnák a kormányüdülőket.

Lázár János

ezt hétfői budapesti sajtótájékoztatóján mondta a például a gépkocsivásárlást, a kommunikációs költségeket és az informatikai beruházásokat firtató, az ilyen jellegű kormányzati kiadásokról érdeklődő újságírói kérdésre válaszul. A politikus azt mondta: újra kellene gondolni, milyen állami vezetői körnek jár kiemelt egészségügyi ellátás. Azt szerinte sem fogja senki számon kérni, ha a köztársasági elnök, a miniszterelnök, a hivatalban lévő tárcavezetők vagy volt közjogi méltóságok ilyen ellátásban részesülnek, azon viszont lehet vitatkozni, hogy egy államtitkárnak, egy helyettes államtitkárnak vagy egy főosztályvezetőnek jár-e ilyen egészségügyi szolgáltatás. Jó üzenet lenne, ha a kormány ezt felülvizsgálná, csakúgy, mint a kormányüdülőket - mondta Lázár János, aki szerint utóbbiakra semmi szükség, el kellene adni azokat. Ha pedig mégsem értékesíti az állam ezeket a létesítményeket, akkor gyermekek üdültetésére kell használni - tette hozzá, megjegyezve: feleslegesnek tartja, hogy középvezetők kormányzati üdülőkben kedvezményes feltételekkel üdüljenek. A frakcióvezető szerint a jelenlegi kormányt nem lehet luxuskiadásokkal vádolni. "A Fidesz-kormányzat világosan megbélyegezte az Audival járókat - pártállástól függetlenül -, és egyértelműen letette a voksot a népautó Skoda mellett" - fogalmazott. Úgy látja, ennél szimbolikusabb lépést nem nagyon lehet tenni. Szavai szerint egy kormányzat akkor várhat el jó munkát akár a miniszterektől, akár a minisztériumi tisztségviselőktől, ha a működés minimális infrastrukturális eszközeit biztosítja. A mai világban az információs technológiai eszközök vagy akár egy-egy legolcsóbban beszerezhető jármű kijár azoknak, akik "üzemeltetik" az országot, még akkor is, ha mindez az adófizetők, a szociálisan nehéz helyzetben lévők számára természetesen nagy disszonancia - mondta Lázár János

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.