Kosárlabda: Toma Ivosev bemutatkozott a Szedeáknál + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A hétfő délutáni edzésen mutatta be a Naturtex-SZTE Szedeák férfi kosárlabdacsapata új szerzeményét, a szerb Tomiszlav Ivosevet.

A szerb Ivosev hármas és négyes poszton is bevethető kosarast a szerb másodosztályból igazolta a Szedeák. “A tavalyi év tapasztalatai alapján állítottuk össze koncepciónkat, e szerint stabilabb védekezést, mobilisabb csapatot szerettünk volna összerakni. Tomiszlav Ivosev neve már tavaly, Nebojsa Dukics leigazolásakor felmerült, de akkor végül nem így döntöttünk. Aztán a bajnokság végén, még Farkas Attila érkezése előtt már gondoltunk rá, hogy őt szerződtetjük négyes posztra és Dukics játszik ötöst. Azt reméljük, hogy Tanács Attilával kiegészülve e négy magas emberünk kívül és belül is jól fog játszani, ráadásul Ivosev mezőnyből is nagyon jó” – közölte Fodor Péter vezetőedző. Toma eredeti hármas posztján fog többet szerepelni, de meglesz a lehetőségre a négyes posztra is, mint megtudtuk.

no images were found

“Az is mellette szólt, hogy a tavalyi évben ő már volt nálunk próbajátékon, ismertük, már akkor is remek játékosnak tartottuk, de csak most alakult úgy, hogy le tudjuk igazolni” – tette hozzá a tréner. Mint elmondta, Ivosev mellett még mindenképp szükségét érzi, egy olyan játékos megszerzésének, aki képes megbontani a játékot, jól passzol, jól védekezik és ponterős, ráadásul a közönséget is ki tudja szolgálni. Ez összességében egy amerikai kosaras szerződtetését, adott esetben akár Janou Rubin visszatérését is jelentheti – utóbbival még javában zajlanak a tárgyalások.

“Toma” – miután a sajtó képviselőinek rögtönzött bemutatót tartott még az edzés előtt – elmondta, a magyar kosárlabda nagyon sokat fejlődött az utóbbi években, jó játékosokat termel ki a mezőny, akik külföldön is sikeresek lehetnek. A szerb légiós úgy számol, az év folyamán jó meccseket játszhat a Szedeák soraiban és a csapatnak is előnyére válhat harcossága az NB I/A-ban, amit mindenképp egy minőségi előrelépésnek tekint karrierjében a szerb másodosztályhoz képest.

Mint megtudtuk, Ivosev egyelőre egyedül érkezik, barátnője még nem tart vele, szerződését pedig a hét folyamán fogja aláírni a Tisza-parti klubnál.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Ombudsman: sérthetik egyes iskolák a különélő szülők jogait

Default thumbnail
Következő sztori

Tovább erősödött délután a forint

Legutóbbi hasonló cikkek