Kosárlabda: szerb játékossal bővül a Szedeák kerete

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A hármas és négyes poszton is bevethető Tomiszlav Ivosev – akinek leigazolását régóta fontolgatják a Tisza-partiak – hétfőn csatlakozik a többiekhez.

Megvan a Naturtex-SZTE-Szedeák NB I/A csoportos kosárlabdacsapatának második légiósa a 2011/12-es szezonra – tájékoztatta portálunkat a klub vezetése. Az új szerzemény, a 21 esztendős Tomiszlav Ivosev hétfőn este edz először együtt a szegedi csapattal.

Ivosev szerződtetése már tavaly is szóba került, szerepelt is próbajátékon a Tisza partján, s látszott, hogy kitűnő játékos, de az együttes szerkezete miatt akkor Nebojsa Dukicsra esett Fodor Péter választása. Nem lényegtelen körülmény azonban, hogy a két szerb fiatalember rengeteget játszott együtt, éppen ezért remekül megértik egymást. A remények szerint a páros komoly hasznára lehet a Szedeáknak az októberben induló bajnokság során.

Ivosev egyébként a hármas és négyes poszton érzi magát otthon. A 204 centiméter magasra nőtt kosaras az előző szezonban a szerb második ligás Vojvodinában játszott. Átlagban 31 percet töltött a pályán, ez idő alatt 15,7 pontot és 7,5 lepattanót gyűjtött, s 2 labdát szerzett. Mezőnyből 55,6 százalékkal célzott, triplakísérleteinek 41,9 százaléka hullott a gyűrűbe, azaz nemcsak közelről eredményes, de távolról is igen veszélyes.

Nevelőklubja a Sport Key (akárcsak Dukicsnak). 2009-ben a Sport Key csapatával részt vett egy hagyományos U19-es olaszországi tornán (Torneo Cittá di Lissone), ahol a pontkirályi cím megszerzésével hívta fel magára a figyelmet. Csak érdekességként, olyan együttesek szerepeltek még ezen a viadalon, mint a Fortitudo Bologna, a CSZKA Moszkva, az Armani Jeans Milano, a Maccabi Rishon és a Tenerife…

A Szedeák vezetése egyébként gőzerővel dolgozik azon, hogy egy harmadik külföldit is csatasorba állíthasson. Mint arról korábban már hírt adtunk, még nem tettek le az amerikai Janou Rubin visszahozásáról sem.

Default thumbnail
Előző sztori

Formálódik az egységes életpályamodell

Default thumbnail
Következő sztori

Az Eötvös-kollégium születésnapját ünnepelték + VIDEÓ, FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek