Sport

Egységben az erő: mindenkit (vissza)vár a SZEOL SC + VIDEÓ

Egységben az erő: mindenkit (vissza)vár a SZEOL SC + VIDEÓ

2011. augusztus 2., kedd
Egységben az erő: mindenkit (vissza)vár a SZEOL SC + VIDEÓ

Gőzerővel folyik a munka a SZEOL SC Kft.-ben, az új korosztályos formáció alakulatai készülnek a bajnokságokra. A széles körű összefogás jegyében szeretettel látnak mindenkit, aki (újra) kedvet és erőt érez magában ahhoz, hogy Szegedért futballozzon.

Ahogy arról bő két hete beszámoltunk,

folyamatos az utánpótlás-labdarúgók beigazolása

a Tisza Volán SC és a SZVSE-Rendőr TE által létrehozott Szegedi Egységes Oktatási Labdarúgó Sport Club Kft.-be. A SZEOL SC Kft. ősztől nemcsak a Volán, a SZVSE vagy az FK, hanem az NB II-es Szeged 2011 számára is biztosítja a korosztályos gárdákat a kiemelt pontvadászatokban U19-től egészen U13-ig. Mindez a helyi utánpótlásban történő rendkívül széles körű összefogás révén valósul meg – fejtette ki a Telin TV Sportkoktél című műsorának hétfői adásában SZEOL szakmai ügyvezetője.

Sahin-Tóth Dezső

elárulta, immár a Deszkkel, a Kiskundorozsmával, a Szőreggel és a Tápéval is együttműködnek, de úgy tűnik, egyéb szegedi vagy környékbeli alakulatok is nyitottságot mutatnak a kooperációra. A legfontosabb, hogy a szegedi labdarúgásban végre megmozdult valami: látszik a fény az alagút végén, ahogy szokás mondani. „A legfontosabb cél egyértelműen a gyerekek itt tartása kell legyen. Eddig ez nem volt túlzottan egyszerű, hiszen a várost felnőttszinten csak az NB III-ban és megyei bajnokságokban képviselték együttesek, így bázisaink nem versenyezhettek az elszaporodó akadémiák elszívó hatásával. Most, hogy újra van NB II, az élvonal felé vezető út is kirajzolódik. Ahhoz, hogy a fiatalok számára vonzó alternatívát kínáljunk, élvonalbeli klubra, jó szakmai munkára és minőségi infrastruktúrára, létesítményre van szüksége” – fogalmazott. A sportvezető hozzáfűzte: kollégái szakmailag felkészültek, ezen a téren tehát nincs probléma, ami viszont a létesítményeket illeti, bizony ráférne Szegedre a fejlesztés. Éppen az utóbbi időszak – előbb említett – negatív tendenciái miatt az elmúlt években számos gyerek, számos tehetség morzsolódott le a szegedi utánpótlásból, tűnt el a pályákról. A SZEOL SC Kft.-ben most őket is szeretettel várják (vissza) – és mindenkit, aki kedvet érez magában ahhoz, hogy mezt és csukát húzzon, küzdjön a csapatokba kerülésért, s városát képviselje a különböző bajnokságokban. „A kapu nyitva áll, megtalálnak bennünket a SZEOL-, a SZVSE-, a Dózsa-pályán vagy a város bármely pontján” – üzeni az ügyvezető. Tekintse meg a Telin TV Sahin-Tóth Dezsővel készült interjúját!

A Sportkoktél adását minden hétfőn és pénteken 18.10-es kezdettel láthatják a Telin Televízióban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.