Sport

Labdarúgás: a Szeged 2011 mögött a SZEOL SC Kft.

Labdarúgás: a Szeged 2011 mögött a SZEOL SC Kft.

2011. július 16., szombat
Labdarúgás: a Szeged 2011 mögött a SZEOL SC Kft.

Folyamatos az utánpótlás-labdarúgók beigazolása a széles körű összefogással létrehozott SZEOL SC Kft.-be, mely a hamarosan induló bajnokságokban nemcsak a Volán, a SZVSE vagy az FK, hanem az NB II-es Szeged 2011 számára is biztosítja a korosztályos együtteseket.

A SZEGEDma.hu már több alkalommal beszámolt arról a rendkívül előremutató kezdeményezésről, melynek keretében a képzés minőségivé tétele céljából egyesítik erejüket Szeged város futballutánpótlással foglalkozó műhelyei. A Tisza Volán SC és a Szegedi VSE–Rendőr TE által létrehozott

SZEOL SC Kft. áprilisban bontott zászlót

, a közelmúltban pedig megkezdődött a 12-19 éves, versenyző korosztályú játékosok beigazolása. Pénteken az is eldőlt, hogy az NB II-es új alakulat, a Szeged 2011 számára is a SZEOL állítja ki a különböző pontvadászatokban szereplő korosztályos alakulatokat. Minderről a kettős ügyvezetés alatt álló kft. két vezetője,

Halkó Pál

és

Sahin-Tóth Dezső

számoltak be portálunknak.

Teljes fordulatszámon pörög az új sportszervezet

„Megkeresett bennünket

Bozóky Imre

, a Szeged 2011 csapatának vezetője, s szóbeli megegyezés született arról, hogy szegedi játékosok, szegedi gárdák adják majd az utánpótlásukat. Ezt a SZEOL SC Kft. képes biztosítani a Tisza Volán SC-ből és a SZVSE-ből beigazoló fiatalokkal. Az elmúlt hetekben több variációt dolgoztunk ki arról, hogy folyamatos legyen a feltöltés vagy azonnal mindenkit átvigyünk a kft.-be, ezzel a kérdés eldőlt, valamennyi versenyző korosztály a SZEOL SC Kft. kötelékébe kerül át. Gőzerővel indul meg a munka, teljes intenzitással működünk, hiszen hatalmas számunkra a kihívás, nagy odafigyelést és szervezést igényel a feladat. Nagyon bízom benne, hogy sikerül bebizonyítanunk, Szegeden igenis lehetséges az összefogás, van támogatandó cél, s az utánpótlás-labdarúgás is elnyeri méltó helyét a finanszírozandó helyi sportágak palettáján” – fogalmazott Halkó Pál. Az ügyvezető elárulta: mivel a Szeged 2011, a Tisza Volán SC Szeged, a SZVSE és az FK 1899 Szeged számára is ők állítják ki a korosztályos gárdákat, tucatnál is több csapatuk lesz majd a bajnokságokban. Ezek SZEOL – Szeged 2011, SZEOL – Tisza Volán SC, SZEOL – SZVSE, SZEOL – FK 1899 Szeged stb. néven futballoznak ősztől. „Komoly kihívás ez szervezetileg és szakmailag is, s fontos, hogy a projekt gazdasági oldala is rendben legyen, hiszen csak szilárd gazdasági alapokra lehet stabilan építkezni, megfelelő anyagi támogatásra van tehát szükségünk. Remélem, ha az NB II-es csapat sikeres lesz, vele együtt az a nagy bázis is eredményesen tud pályázni infrastrukturális fejlesztésekre, melyekre óriási szüksége van a városnak.”

Hatalmas lehetőséget kapott a szegedi utánpótlás

A kft. másik ügyvezetője, Sahin-Tóth Dezső is rendkívül boldog, hogy megtörtént a nevezési lapok aláírása, azaz valóban megindult a szegedi utánpótlás egységesítése. A továbbiakban is kétpólusú rendszert képzelnek el, a széles tömegképzést a minőségi képzés egészíti ki, az új szerkezet révén azonban kényelmesebbé és rugalmasabbá vált az átjárhatóság. „Úgy vélem, a most létrehozott struktúrában lényegesen jobban lehet majd a szakmaiság mentén haladni, persze ezt a keretet tartalommal kell megtöltenünk. Szükség van arra, hogy az érintett sportvezetők, edzők, szülők és gyerekek érezzék annak a fontosságát, ami most történik, s tudjanak azonosulni a kitűzött céllal. Szeretnénk megnyerni a környezetükben működő egyesületeket, klubvezetőket, trénereket, sportolókat is. Együttműködési megállapodás formájában már megkaptuk a bizalmat a Deszktől, a Szőregtől, a Kiskundorozsmától, a Tápétól és az FK 1899 Szegedtől, valamint több oktatási intézménytől is, ezen az úton szeretnénk továbbhaladni” – beszélt a tervekről és a feladatokról. Sahin-Tóth Dezső határozott véleménye, hogy a közeljövő sikereinek záloga a szakmai egymásra épülés biztosítása lesz, azaz rendkívül fontosnak tartja, hogy a szervezetileg egy egységbe, a SZEOL SC Kft.-be került edzők is a szakmaiság mentén működjenek együtt a közös célért, egy irányba húzzák a szekeret. „Örömteli, hogy a megyeszékhelynek immár az NB II-ben, az NB III-ban, a megyei I., II. és III. osztályban is van felnőttcsapata. Nagyon remélem, hogy a gyerekek is kihívást találnak ebben, látják az alternatívákat, s sikerül itt tartanunk a tehetségeket. Aligha kell részleteznem, micsoda lehetőséget kapott a szegedi futball, a szegedi utánpótlás az által, hogy még az eddigieknél is több kiemelt bajnokságban indíthatunk csapatokat. (A Szeged 2011 mögött U19, U17, U15, U13 is szerepel majd kiemelt II. osztályban – a szerk.) Nyitva az ajtó azok előtt, akik velünk, nálunk akarnak dolgozni. Várjuk minden olyan srác jelentkezését, aki érez magába erőt arra, hogy kiemelt bajnokságban képviselje Szeged városát” – üzeni.

A SZEGEDma.hu szerkesztősége nevében jó munkát, sok sikert kívánunk a két kiváló sportvezetőnek, hozzátéve, az előrelépés záloga valóban az a példamutató összefogás lehet, melynek megteremtésén az utóbbi hónapok során Halkó Pál és Sahin-Tóth Dezső rengeteget fáradozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.