Urbán Andrásék két előadással is szerepelnek a Thealteren

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Urbán András vezette szabadkai Kosztolányi Dezső Színház nem is régi, visszatérő vendége a július 19-től 24-éig tartó Thealternek, hanem inkább házigazdája, hiszen az elmúlt években többnyire szegedi kooprodukcióban mutatták be a szabadkaiak legtöbb előadását a rangos színházi szemlén.

Az idén Urbánék két produkcióval is szerepelnek. Tolnai Szabolcs Éljen a szerelem! című darabját 21-én mutatják be a Régi Zsinagógában. Brenner János írja a Híd című folyóiratban megjelent kritikájában: “Szinte leírhatatlan a látvány: újra elővett szerepkörök, poros kellékek, fakó, a múló idő által egyszínűségbe zargatott jelmezek, vastag, hullaszín arcfestékek együttese nyújt elkápráztató, felejthetetlen élményt.”
A másik, Béres Márta – One Girl Show című darabot Urbán András rendezésében láthatja 24-én, 22 órakor, fesztiválzáró előadásként a nagyérdemű. Ez immár a 10-dik produkció, amit közösen hoz létre a MASZK Egyesület és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. Büki László gondolatait idézzük: “Üres, díszletmentes színpad. Feszült várakozás, vibrálással teli levegő. One Girl Show, kellékek nélkül? Merész. Díva kell legyen, 100 százalékig, különben nincsen Show. Provokatív, lélekbehasító kell legyen, különben nincs katarzis.”
Olyan is, majd meglátják!

Előző sztori

Kamionos gyorsulási versenyt rendeztek Szegeden + HANG, FOTÓK

Következő sztori

Böjte Csaba Újvidéken