Novemberi Szerencsenapok Extra

Vízilabda: kikapott, s ezzel 5. az OB I/B-ben az SZVPS

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétgólos vereséget szenvedett a KSI otthonában a Szegedi Vízipóló Suli együttese a férfi vízilabda OB I/B rájátszásának utolsó fordulójában, s ezzel a bajnokság 5. helyén zárt.

A fővárosiak az első negyedben kétgólos előnyre tettek szert, amit Katona Dániel, valamint a házi gólkirály Németh Zalán góljaival még a nagyszünet előtt ki tudott egyenlíteni az SZVPS, ám a remekül játszó Csapó Miklós révén a félidőre visszavették a vezetést a hazaiak (4-2). A KSI tovább növelte előnyét a folytatásban, a 21. percben már négy góllal is vezettek (6-2), s hiába nyerte az utolsó játékrészt Éles Vilmos csapata, keveset játszottak emberelőnyben, s azokat sem tudták kihasználni, így sima győzelmet arattak a fővárosiak (8-6).
A Szegedi Vízipóló Suli az 5. helyen zárta az OB I/B küzdelmeit. A csapat legeredményesebbje az összesen 44 gólt jegyző Németh Zalán lett, aki az akciógólok tekintetében (41) a másodosztály legeredményesebbje is egyben, az összesített ranglistán pedig 50 ponttal a második helyen zárt. Az OB I/B-t, s ezzel a jogot az első osztályban való szereplésre a Kaposvári Vízilabda Klub nyerte, egy ponttal megelőzve az épp az SZVPS ellen diadalmaskodó KSI-t.

Férfi vízilabda OB I/B, rájátszás az 1-9. helyért, A csoport, 14. forduló:

KSI SE – Szegedi Vízipóló Suli 8-6 (2-0, 2-2, 2-1, 2-3)
Budapest, Margitsziget, Széchy Tamás Uszoda. Vezette: Székely, Kun.
KSI SE: Kovalik – LACZKOVICS 2, Boros, Jansik Sz. 1, CSAPÓ 4, Kovács P., Jávor 1. Csere: Korpácsi, Kiss Gy., Vereczkey, Hegedűs B., Németh Toni J., Hangody A. Vezetőedző: Horváth János.
SZVPS: Nagy P. – Nagy G. 1, Nádasdi Z., NÉMETH Z. 2, Tóth D., Makra, Barna. Csere: KATONA 2, Major, Szabó G. 1. Vezetőedző: Éles Vilmos.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 3/-. Ötméteresből: 1/1, ill. -/-.

Default thumbnail
Előző sztori

Múzeumok éjszakája az Emlékpontban

Default thumbnail
Következő sztori

Vécsei László az MTA Orvosi Tudományok Osztályának élén

Legutóbbi hasonló cikkek