Bulvár

Megnyílt Románia első vonatszállója, a Carpatia Express

Megnyílt Románia első vonatszállója, a Carpatia Express

2011. május 16., hétfő
Megnyílt Románia első vonatszállója, a Carpatia Express

Bővült a keskeny nyomtávú kisvasútjáról ismert Máramaros megyei Felsővisó (Viseu de Sus) idegenforgalmi kínálata: a hét végén felavatták a falu vasútállomása mellett Románia egyetlen vasúti kocsikból kialakított szállodáját.

A Carpatia Express az egyik holtvágányon áll. A gurulni is képes szálloda két, egyenként 10 fülkés hálókocsijában egyszerre 40 vendéget tudnak elszállásolni. A nosztalgiahotel része a resicabányai gyártmányú gőzmozdony és az étteremmé alakított vasúti kocsi is - írja a szálloda megnyitásáról a Krónika című kolozsvári napilap internetes oldalán. A különleges vendéglátó-ipari egységet

Andreas Karlstetter

németországi vállalkozó működteti a kisvasutak megmentése érdekében alakult svájci Hilfe für die Wassertalbahn (Segítség a kisvasútnak) nevű egyesület támogatásával. A visói kisvasútra a nyári hónapokban főleg turisták váltanak jegyet. Emellett faanyag szállítására használják, és a környékbeliek közlekedési eszközeként is szolgál az esetenként akár 20 kilométeres óránkénti sebességgel "száguldó", a Vasér-folyó völgyében kanyargó vonat, amelynek végállomása 34 kilométerre található a felsővisói városi állomástól. Nyaranta az 50 ezret is meghaladja a kisvasút utasainak a száma. A felmérések szerint a Máramarosi-havasokban, az ukrán-román határ közelében fekvő település mára a régió legfontosabb turisztikai célpontjává nőtte ki magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.