Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: elkészült a BL-kiemelés, a Pick az 5. kalapban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Bár még hátravan az idei kézilabdás szezon egyik legfontosabb eseménye, a kölni négyes döntő, már elkezdődtek a következő szezon előkészületei. Az EHF elkészítette a következő szezon kiemelését, mely szerint Skaliczki László együttese az ötödik kalapba került – tudtuk meg a Pick Szeged honlapjáról.

A hétfőn nyilvánosságra hozott lista még nem teljes, hiszen néhány országban még nem zárult le a bajnokság, így nem ismert mely csapatok végeznek az adott tabellák élén. Az is bizonytalan, hogy a listán szereplő mindegyik csapat nevez-e a BL-be, így a kiemelés csak a június 10-i nevezési határidő után lesz végleges.

A Pick Szeged az ötödik kalapba került, ez alapján biztos hogy sem a dán második Silkeborggal, sem a bosnyák bajnok Bosna Szarajevóval nem sorsolhatják egy csoportba. Negyedik “kalaptársa” még nem ismert, csak annyi bizonyos, hogy a szeptemberi kvalifikációs torna 1. selejtezőcsoportjának győztese lesz az, vagyis a lengyel, a svéd, a macedón, vagy a szlovák bajnok.

Az előző szezonhoz képest a kvalifikációs torna és a wildcard, azaz szabadkártyás torna lebonyolításában lesz változás, a 2011/2012-es szezonban ezeket is négyes döntő formájában rendezik meg szeptember 2-án és 3-án. Ez csak annyiban érinti a Picket, hogy ekkor dől el, mely csapatok kerülnek társaságába a 32-es főtáblán, illetve a majdani BL-csoportban. A sorsolást június 28-án tartják Bécsben, akkor derül ki, hogy kik lesznek Vadekertiék csoportellenfelei a BL-ben.

A csoportkörben az idei szezonhoz hasonlóan négy csoportban küzd 6-6 csapat. Az első forduló mérkőzéseire 2011. szeptember 28-a és október 2-a között kerül sor.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2011/2012-es szezonjának kiemelése:

1. kalap: Barcelona (spanyol), Hamburg (német), Montpellier (francia), Csehovszkije Medvegyi (orosz)
2. kalap: MKB Veszprém, CO Zagreb (horvát), AG Köbenhavn (dán), szlovén bajnok (Koper vagy Velenje)
3. kalap: német ezüstérmes (Berlin, Kiel, Löwen trió valamelyike), Ciudad Real (spanyol), Constanta (román), svájci bajnok (Schaffhausen vagy Winterthur)
4. kalap: német bronzérmes (Berlin, Kiel, Löwen trió valamelyike), Szentpétervár (orosz), Chambéry (francia), León (spanyol)
5. kalap: Silkeborg (dán), Pick Szeged, Bosna Szarajevó (bosnyák), 1. selejtezőcsoport győztese (lengyel, svéd, macedón vagy szlovák bajnok)
6. kalap: szabadkártyás (wildcard) selejtezőcsoport győztese, 2. selejtezőcsoport győztese, 3. selejtezőcsoport győztese, 4. selejtezőcsoport győztese.

Kommentek

Sport

Két arany és egy ezüst a csütörtök délelőtti kajak-kenu döntőkben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyarok két arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek a csütörtök délelőtti négy 500 méteres döntőben a minszki Európa Játékok kajak-kenu versenyében. Győzött a női kenupáros és a női kajaknégyes, Kozák Danuta pedig második lett kajak egyesben. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Görög és szerb játékossal erősített a pólócsapat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Aggelos Foskolos az első görög vízilabdázó aki Szegedre igazolt.

Tovább olvasom

Sport

Ezek voltak a SZEOL legemlékezetesebb meccsei – videók

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Összegyűjtöttük a kék-feketék öt legemlékezetesebb összecsapását.

Tovább olvasom

Aktuál