Sport

Kézilabda: elkészült a BL-kiemelés, a Pick az 5. kalapban

Kézilabda: elkészült a BL-kiemelés, a Pick az 5. kalapban

2011. május 26., csütörtök
Kézilabda: elkészült a BL-kiemelés, a Pick az 5. kalapban

Bár még hátravan az idei kézilabdás szezon egyik legfontosabb eseménye, a kölni négyes döntő, már elkezdődtek a következő szezon előkészületei. Az EHF elkészítette a következő szezon kiemelését, mely szerint Skaliczki László együttese az ötödik kalapba került - tudtuk meg a Pick Szeged honlapjáról.

A hétfőn nyilvánosságra hozott lista még nem teljes, hiszen néhány országban még nem zárult le a bajnokság, így nem ismert mely csapatok végeznek az adott tabellák élén. Az is bizonytalan, hogy a listán szereplő mindegyik csapat nevez-e a BL-be, így a kiemelés csak a június 10-i nevezési határidő után lesz végleges. A Pick Szeged az ötödik kalapba került, ez alapján biztos hogy sem a dán második Silkeborggal, sem a bosnyák bajnok Bosna Szarajevóval nem sorsolhatják egy csoportba. Negyedik "kalaptársa" még nem ismert, csak annyi bizonyos, hogy a szeptemberi kvalifikációs torna 1. selejtezőcsoportjának győztese lesz az, vagyis a lengyel, a svéd, a macedón, vagy a szlovák bajnok. Az előző szezonhoz képest a kvalifikációs torna és a wildcard, azaz szabadkártyás torna lebonyolításában lesz változás, a 2011/2012-es szezonban ezeket is négyes döntő formájában rendezik meg szeptember 2-án és 3-án. Ez csak annyiban érinti a Picket, hogy ekkor dől el, mely csapatok kerülnek társaságába a 32-es főtáblán, illetve a majdani BL-csoportban. A sorsolást június 28-án tartják Bécsben, akkor derül ki, hogy kik lesznek Vadekertiék csoportellenfelei a BL-ben. A csoportkörben az idei szezonhoz hasonlóan négy csoportban küzd 6-6 csapat. Az első forduló mérkőzéseire 2011. szeptember 28-a és október 2-a között kerül sor.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája 2011/2012-es szezonjának kiemelése:

1. kalap:

Barcelona (spanyol), Hamburg (német), Montpellier (francia), Csehovszkije Medvegyi (orosz)

2. kalap:

MKB Veszprém, CO Zagreb (horvát), AG Köbenhavn (dán), szlovén bajnok (Koper vagy Velenje)

3. kalap:

német ezüstérmes (Berlin, Kiel, Löwen trió valamelyike), Ciudad Real (spanyol), Constanta (román), svájci bajnok (Schaffhausen vagy Winterthur)

4. kalap:

német bronzérmes (Berlin, Kiel, Löwen trió valamelyike), Szentpétervár (orosz), Chambéry (francia), León (spanyol)

5. kalap:

Silkeborg (dán), Pick Szeged, Bosna Szarajevó (bosnyák), 1. selejtezőcsoport győztese (lengyel, svéd, macedón vagy szlovák bajnok)

6. kalap:

szabadkártyás (wildcard) selejtezőcsoport győztese, 2. selejtezőcsoport győztese, 3. selejtezőcsoport győztese, 4. selejtezőcsoport győztese.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.