Közélet

Állás- és képzésbörze a kormányhivatal munkaügyi központjában

Állás- és képzésbörze a kormányhivatal munkaügyi központjában

2011. május 11., szerda
Állás- és képzésbörze a kormányhivatal munkaügyi központjában

Állás- és képzésbörzét rendez pénteken a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. A rendezvényre a most induló TÁMOP 1.1.2. „Decentralizált programok a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért (Decentralizált programok a konvergencia régiókban)” című, EU- támogatással megvalósuló program keretében kerül sor, de a fórum megszervezését az aktuális munkaerőpiaci helyzet is indokolja.

Áprilisban, egy hónap alatt közel 1500 fővel, 6 százalékkal, csökkent a munkanélküliek száma, ugyanakkor közel kétszer annyi az újonnan bejelentett állásoké, mint az egy évvel korábbi. A megyében a hónap végén 23 262 fő álláskereső szerepelt a központ nyilvántartásában. A munkáltatók ugyanakkor 2600 új álláshelyet jelentettek be a megyében, így a hónap elején meglévő 1600-zal együtt ez már 4 200 álláslehetőséget jelent. A zárónapon 1 873 állás maradt betöltetlen. A börzén az álláskeresők böngészhetnek a Munkaügyi Központ állásbankjában és munkaadókkal is találkozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.