Gazdaság

Pénzügyi vetélkedővel mozgósítják a középiskolásokat

Pénzügyi vetélkedővel mozgósítják a középiskolásokat

2011. február 4., péntek
Pénzügyi vetélkedővel mozgósítják a középiskolásokat

Középiskolások pénzügyi ismereteinek bővítése érdekében indít programsorozatot a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával együttműködve az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesület, a sorozat első rendezvénye egy februárban induló vetélkedő lesz, elektronikusan elérhető kérdőívekkel.

A szervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a pénzügyi ismeretek egyre inkább szerves részét képezik nemcsak a felnőttek, hanem a diákok életének is, ezért kiemelten fontosnak tartják, hogy a pénzügyi intelligencia fejlesztése a közoktatásban is markánsan megjelenjen. A programsorozat - amelyet Békés-, Somogy-, Bács-Kiskun-, Komárom-Esztergom-, és Csongrád Megye önkormányzata valamint Kaposvár városa is támogat - egy február 14. és május 8. között megrendezendő három fordulós pénzügyi vetélkedővel indul. Az előzetes regisztrációk alapján a szervezők országos érdeklődésre számíthatnak: már 50 intézmény jelezte részvételi szándékát, így legalább 20.000 diák vehet részt a programban. A középiskolások számára elektronikus formában elérhető tesztek egyrészt az ismeretterjesztést, másrészt a pénzügyi intelligencia felmérését szolgálják - hangsúlyozza az egyesület, amely a vetélkedő után pénzügyi tábort és roadshowt is tervez. Az Econventio Kerekasztal Közhasznú Egyesületet azzal a céllal jött létre 2010 júliusában, hogy a pénzügyekről szóló közérthető tájékoztatással járuljon hozzá az állami és önkormányzati, valamint a vállalkozói és magánszféra kapcsolatának javításához a pénzügyi szektorral.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.