/

Hónap végén, olcsón finomat

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A hónap végén, olyan spórolós ételeket ajánlunk, melyben hús is van. A legmegfelelőbb erre a darált hús. Az alábbiakat a gyerekek is szeretni fogják, és így ráadásul a darált húsba csempészett gombát és zöldségeket is megeszik majd.




Gombás darált húsos gombóc:

Hozzávalók:

A Gombóchoz:
– Fél kg darált hús
– 1 db nagyobb fej gomba
– Csipet vegeta
– Bors ízlés szerint
– Csipet só
Öntethez:
– 1 ek étolaj
– fél fej vöröshagyma
– fél liter sűrített paradicsom
– só, cukor ízlés szerint:

Elkészítése:
A darált húshoz ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot, és vegetát. Ezután dolgozzuk össze és formázzunk belőle gombócokat. A gombát vágjuk apró darabokra. A már kész gombócokban, az ujjunkkal pici rést alakítsunk ki és tömjük bele a gombát, majd formáljuk vissza gombóc alakúra. Engedjünk vizet egy lábosba és forraljuk fel. Forrás közben egyenként óvatosan tegyük bele a gombócokat és főzzük meg. Az apróra vágott hagymát forr olajon dinszteljük meg, aztán öntsük rá a sűrített paradicsomot, kevés vízzel hígítsuk fel és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a gombócokat.

Darálthússal töltött burgonya:

Hozzávalók:
– 5 szem burgonya
– 20 dkg darált hús
– 1 dl olaj
– tejföl

Elkészítése:
A burgonyákat megpucoljuk, majd vágjuk ketté, hosszában. A közepét vájjuk ki és adjuk hozzá a darált húshoz. A darált húst úgy fűszerezzük, mintha fasírtot készítenénk. A krumplikba beletesszük a fűszeres húst. Olajozott jénai edénybe szorosan, beletesszük a burgonyákat, alufóliával letakarjuk és berakjuk a sütőbe. Mielőtt elkezdene pirosodni, a burgonyára tegyünk egy kis kanál tejfölt. Savanyúsággal tálaljuk.

Zöldséges darált hús mártásban:

Hozzávalók:
– 35 dkg darált hús
– 1 sárgarépa
– 2ek liszt
– 1 hagyma
– 2 dl tej
– reszelt kemény sajt
– 4 burgonya
– 2 dl joghurt
– vaj, olaj, bors, só, petrezselyem

Elkészítése:
Sós vízben főzzük meg a sárgarépát és a burgonyát, hűtsük le és vágjuk kockára. Olajban pirítsuk meg a lisztet, majd adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Vegyük le a gázról és adjunk hozzá egy evőkanál vajat a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet. A darált húst pirítsuk meg a hagymában, egy kicsit sózzuk. Keverjük össze a feldarabolt megfőtt zöldségeket és a mártást, majd öntsük rá a hagymás húsra. Az egészet tegyük kivajazott serpenyőbe és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben barnára pirítjuk.

Default thumbnail
Előző sztori

Asztalitenisz: Floratom-bravúr az Inter-kupában + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Nem lesz bankadó Szerbiában

Legutóbbi hasonló cikkek