Gasztro

Hónap végén, olcsón finomat

Hónap végén, olcsón finomat

2011. február 27., vasárnap
Hónap végén, olcsón finomat
A hónap végén, olyan spórolós ételeket ajánlunk, melyben hús is van. A legmegfelelőbb erre a darált hús. Az alábbiakat a gyerekek is szeretni fogják, és így ráadásul a darált húsba csempészett gombát és zöldségeket is megeszik majd.

Gombás darált húsos gombóc:

Hozzávalók: A Gombóchoz: – Fél kg darált hús – 1 db nagyobb fej gomba – Csipet vegeta – Bors ízlés szerint – Csipet só Öntethez: – 1 ek étolaj – fél fej vöröshagyma – fél liter sűrített paradicsom – só, cukor ízlés szerint: Elkészítése:A darált húshoz ízlés szerint adjunk hozzá sót, borsot, és vegetát. Ezután dolgozzuk össze és formázzunk belőle gombócokat. A gombát vágjuk apró darabokra. A már kész gombócokban, az ujjunkkal pici rést alakítsunk ki és tömjük bele a gombát, majd formáljuk vissza gombóc alakúra. Engedjünk vizet egy lábosba és forraljuk fel. Forrás közben egyenként óvatosan tegyük bele a gombócokat és főzzük meg. Az apróra vágott hagymát forr olajon dinszteljük meg, aztán öntsük rá a sűrített paradicsomot, kevés vízzel hígítsuk fel és ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Majd vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a gombócokat.

Darálthússal töltött burgonya:

Hozzávalók: – 5 szem burgonya – 20 dkg darált hús – 1 dl olaj – tejföl Elkészítése:A burgonyákat megpucoljuk, majd vágjuk ketté, hosszában. A közepét vájjuk ki és adjuk hozzá a darált húshoz. A darált húst úgy fűszerezzük, mintha fasírtot készítenénk. A krumplikba beletesszük a fűszeres húst. Olajozott jénai edénybe szorosan, beletesszük a burgonyákat, alufóliával letakarjuk és berakjuk a sütőbe. Mielőtt elkezdene pirosodni, a burgonyára tegyünk egy kis kanál tejfölt. Savanyúsággal tálaljuk.

Zöldséges darált hús mártásban:

Hozzávalók: – 35 dkg darált hús – 1 sárgarépa – 2ek liszt – 1 hagyma – 2 dl tej – reszelt kemény sajt – 4 burgonya – 2 dl joghurt – vaj, olaj, bors, só, petrezselyem Elkészítése: Sós vízben főzzük meg a sárgarépát és a burgonyát, hűtsük le és vágjuk kockára. Olajban pirítsuk meg a lisztet, majd adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot. Vegyük le a gázról és adjunk hozzá egy evőkanál vajat a joghurtot és az apróra vágott petrezselymet. A darált húst pirítsuk meg a hagymában, egy kicsit sózzuk. Keverjük össze a feldarabolt megfőtt zöldségeket és a mártást, majd öntsük rá a hagymás húsra. Az egészet tegyük kivajazott serpenyőbe és szórjuk meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben barnára pirítjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.