Mennyit adott volna Ön Zuschlagnak?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az influenza minden évben támad, s már évek óta hosszú vita kíséri az „oltani, nem oltani” dilemmát, pláne annak tükrében, hogy többször felmerült az oltóanyag-eladások körüli erős gyógyszergyári lobbi, s a szándékos hisztériakeltés is. Tavaly a magyar állam – az egészségügyi minisztériumon keresztül – fizetett hirdetésekben szállt be a reklámkampányba, még a megyei napilapokban is egész oldalas hirdetésekben próbált „kedvet csinálni” az oltóanyagra.

Most a hét kérdése rovatban olvasóinkat arról faggattuk, hogyan viszonyulnak az influenza elleni védőoltáshoz. A válaszadók 15%-a mondta azt, hogy igen, hisz a védőoltás hatékonyságában, s beoltatja magát, 6%-a még nem döntötte el, előbb tájékozódik. A válaszadóink 79%-a nem oltatja be magát.
Új kérdésünkben Zuschlag János, egykori szocialista politikus és társai ellen folyó perben hozott ítélettel kapcsolatban kérdezünk.

Kérdésünk: Indokoltnak tartja-e Ön Zuschlag János büntetésének mérséklését?

Előző sztori

Keddtől végig közlekedik a 3 és 3F-es villamos (FRISSÍTVE)

Következő sztori

Hat jelentősebb utórengés vasárnap éjjel