Dózsa – vasárnap este a Duna Televízióban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Szarka Tamás (Ghymes) ötletéből, zenéjével és dalszövegeivel, valamint Zsuráfszky Zoltán koreográfiájával került 2010-ben, a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatásra a Dózsa tánckrónika – emléket állítva az 1514-es parasztfelkelés vezérének. Vasárnap este, 19 óra 20 perckor a Duna Televízióban is megtekinthetjük.

A Dózsa című táncjátékban az Énekmondó szerepében is fellépő, zeneszerző-költő Szarka Tamás, a forgatókönyvíró-jelmeztervező Vincze Zsuzsa és a koreográfus-rendező Zsuráfszky Zoltán a címszerepre Novák Pétert kérte fel, aki táncosként, énekesként és színészként is egyaránt remekelt. A látványos előadásban közreműködtek a Honvéd Táncszínház művészei, a Szeged Táncegyüttes, a nyíregyházi Táncművészeti Iskola növendékei, a Fővárosi Bartók Táncegyüttes, Makó Péter, Papp István Gázsa, Csávás Attila, D. Tóth Sándor, Molnár Péter, Tóth József zenészek, továbbá török, szlovák, olasz, román és szerb együttesek táncosai és zenészei.

A Dózsa-produkció több betétdala egyébként – átdolgozott és áthangszerelt változatban – a tavaly megjelent Ghymes-albumon, a Szikraszeműn is megtalálható.

Default thumbnail
Előző sztori

Kézilabda: Nagy László biztosan nem vesz részt a kézilabda-vb-n

Default thumbnail
Következő sztori

Az MKP elnöke kéri a magyar állampolgárságot

Legutóbbi hasonló cikkek