Közélet

Nincs karácsony T.Ö.K. nélkül + FOTÓK + HANG

Nincs karácsony T.Ö.K. nélkül + FOTÓK + HANG

2010. december 22., szerda
Nincs karácsony T.Ö.K. nélkül + FOTÓK + HANG
Nincs karácsony T.Ö.K. nélkül! Ezt mondta egy középkorú asszony a Kothencz János vezette Tarjáni és Felsővárosi Önkéntes Kör (T.Ö.K) II. Tarjáni Karácsony szerda esti rendezvényén, melyen a KITE-Szeged futballcsapata is ajándékokat osztott. Az elidegenedett világ oka, hogy az emberek egyre inkább elfordulnak egymástól, egyre kevésbé nyújtanak kezet az arra rászorulóknak. Egymástól elszeparálva, idegenként élik panellakásaik betonba zárt világát, vagyis nem szeretik egymást. Ahogy kedden Tarjánban, úgy szerda este Felsővároson is erről beszélt szavakkal és tettekkel Kothencz János és csapata. „Emberként szeressük egymást, mutassunk jó példát a gyerekeinknek azzal, hogy köszönjünk a liftbe belépő, talán éppen addig ismeretlen szomszédunknak. Nézzünk a szemébe, és mondjuk: Jó napot kívánok! Így éljük napjainkat, kovácsolódjunk közösséggé, legyünk kicsit falusiak, ahol mindenki ismeri a másikat” – mondta a T.Ö.K. vezetője. A köszöntő után a mai alkalommal is szeged-tarjánvárosi Szent Gellért templom plébánosa, Laurinyecz Mihály beszélt a karácsony bensőséges hangulatáról, mely szemmel láthatóan megérintett aprót és nagyot. Volt, ki merengve, és akadt, ki szájtátva hallgatta a plébános beszédét.

Szaloncukor kórus és a KITE-Szeged

Szinte észrevétlenül, a lélek fonalán lopódzott be a csak karácsony alkalmával fellépő Szaloncukor kórus, melynek minden tagja az ott lakókból tevődik össze. Néhány perc elteltével a kórussal szinte az egész tömeg együtt énekelte a karácsonyi dalokat. E bensőséges pillanatban érkeztek meg a helyszínre Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő és kísérői, a drukkerek, aki a KITE-Szeged NB III-as labdarúgócsapata nevében ajándékokat adtak át. A gyerekek boldog arccal a játékok között válogattak, a felnőttek ruhákat vihettek haza, forralt borozás mellett beszélgettek, a T.Ö.K. aktivistái mindeközben szaloncukrot osztogattak. A bevezetőben említett asszonyságnak igaza lehet: nincs karácsony T.Ö.K. nélkül.
Hallgassa meg a Kothencz Jánossal készített hanganyagunkat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.